'Venezuela için diyalog zamanı bitti, Maduro rejimine son verme zamanı geldi'

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezuela'daki Maduro yönetimini isim vermeden 'rejim' olarak niteleyerek, "Venezuela için diyalog zamanı bitti, artık harekete geçme zamanı" açıklamasında bulundu.

'Venezuela için diyalog zamanı bitti, Maduro rejimine son verme zamanı geldi'

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezuela’daki gelişmelerle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Venezuela’da ‘barışçıl bir geçiş’ istediğini ve kendini ‘geçici devlet başkanı’ ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido’nun iktidara gelmesi için çalıştığını ifade eden Pence, Venezuela’daki Maduro yönetimini ‘rejim’ olarak niteleyerek, “Venezuela için diyalog zamanı bitti, artık harekete geçme zamanı. Maduro rejimine son verme zamanı geldi.” açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da, “ABD’nin diplomatik personeline, Venezuela’nın demokratik lideri Juan Guaido’ya veya Venezuela Ulusal Meclisi’ne karşı yapılacak herhangi bir şiddet eylemi, hukukun üstünlüğüne ciddi bir saldırı teşkil edecek ve sert bir şekilde karşılık verilecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Bolton’un Venezuela’ya yönelik yaptırımları açıklarken elinde tuttuğu notta ‘Kolombiya’ya 5 bin asker’ cümlesi, Venezuela’ya yönelik askeri müdahale ihtimalini güçlendirmişti.