Ve 'Oğuz Aksever' veda etti

NTV sunucusu Oğuz Haksever, 19 yıl 7 ay çalıştığı NTV’den emekli olduğunu duyurdu.

Ve 'Oğuz Aksever' veda etti

Oğuz Haksever daha önceden haberlere yansıdığı üzere 19 yıl 7 ay çalıştığı NTV ile yollarını ayırdı. Haksever ayrılırken bir “veda mektubu” yayımladı.

2013 Haziran Direnişi döneminde yandaşlığını en ileri şekilde gösteren Haksever, son olarak betona çevrilen Yassıada’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yaslıada” sözlerine karşılık “Neresi yaslı be canına okumuşsun” sözlerinin canlı yayında kazara duyulması ile gündeme gelmişti.

Haksever’in mektubu şöyle:

“Değerli arkadaşlarım; kardeşlerim, dostlarım,

19 yıl 7 aylık hikayenin dopdolu, kahramanları için hep güzel duygularla bezeli; içe yazılmış, görünmez sayfalarından sonra boşluk başlıyor.

Hep birlikte kıvanç duyduğumuz, duyacağımız yayınlar yaptık.

İçimde bu kurumdan gelip geçmiş, gelmiş ve yola devam eden hiç kimse için kendi özelimde bir olumsuzluk bulmuyorum .

Gerçekten…

İyi duygularımı yazmak için çok sayıda tuşa basabilirim. Ama yukarıdaki ve aşağıdaki harflerin, karakterlerin her bir zerresine sizler için iyi duygularımı; sağlık, mutluluk, başarı dileklerimi yüklediğimi, iliştirdiğimi bilmenizi rica ediyorum.

Hayatımın çok önemli bir bölümüne; üçte birine,meslek hayatımın yarısına eşliğiniz ve katkınız için şükran duyuyorum.

Aranızda bilenler var. Kırdığımı düşündüğüm yoldaşlarımdan kısa sürede özür dilemişimdir. Basiretimin bağlandığı bir özürlük olayım varsa beni affetmelerini diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

Oğuz Haksever”

GEZİ’DE ADI KONULMUŞTU

Gazetecilikteki tescilli yandaş siciliyle bilinen Oğuz Haksever, Haziran Direnişi döneminde NTV ekranlarında polisin halka yönelik saldırılarını savunmak için elinden geleni yapmış ve saldırılara gelen eleştirilere laf ettirmemişti. Eylemlere kulak tıkayan bu yayıncılık anlayışları nedeniyle birçok haber kanalı, halk tarafından binaları önünde protesto edilmişti. Bunlardan biri olan NTVnin Maslak’taki binası önünde yapılan eylemde de Oğuz Haksever için hazırlanmış “Oğuz Aksever” yazılı, AKP logolu bir döviz taşınmıştı.