Ve Arınç'a Saray'da koltuk bulundu: Düşünebiliyor musunuz Başdanışmanlık falan değil...

Yaklaşık 2 hafta önce partisine "aile fotoğrafı"nda toplanması çağrısı yapan AKP'li Bülent Arınç'ın "ses"ini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan duydu. Arınç'ın kendi açıklamasına göre Erdoğan kendisini Saray'da 'İstişare Kurulu Üyesi' olarak atayacak.

Ve Arınç'a Saray'da koltuk bulundu: Düşünebiliyor musunuz Başdanışmanlık falan değil...

15 Mayıs tarihinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nun oluşturulduğu açıklanmıştı. Erdoğan tarafından belirlenecek Kurul üyelerinin kimlerden oluşacağı merak konusuyken, bir tanesi üyeliğini bizzat açıkladı. Bu isim ise TBMM 22.Dönem Meclis Başkanı Bülent Arınç oldu.

Arınç, Manisa yerel basınında yer alan habere göre, Öğretmenevi’nde aile dostları için verdiği iftar yemeğinde kendisinin, yeni kurulacak olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine Erdoğan tarafından atanacağı bilgisini verdi.

Arınç konuyla ilgili şöyle konuştu: “Her yerde her şeyi konuşmak doğru değildir. Ama önemli olan konuşulacak yerde konuşmak, susulacak yerde susmaktır. Konuşulacak yerde susar, susulacak yerde konuşursanız o da çok ters olur. Sizden bir şey sorulduğu zaman doğruyu söylemek zorundayız. Efendim doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Onuncu köy olur. Ne olacak, kovarlarsa kovsunlar. Şimdi kim bilir benim hakkımda twit atanlar ne düşünüyorlardır. Biz yok olmuştuk. Bitmiştik. Ezilmiştik. Çürümüştük. Düşünebiliyor musunuz biz Cumhurbaşkanımızın yanında Başdanışmanlık falan değil, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi. Başkanın (Cumhurbaşkanı Erdoğan) kendisi olacak biz de yanında olacağız. Böyle bir şeyi Rabbim sadakatın sonucunda veriyor, yalakalığın değil. Allah’a hamdolsun.”