'Varlık Fonu müteahhit mi olacak?'

Türkiye Varlık Fonu, İstanbul Finans Merkezi projesinin 465 bin metrekarelik bölümünün 1.6 milyar TL karşılığında devraldı.

'Varlık Fonu müteahhit mi olacak?'

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF), İstanbul Finans Merkezi projesinin 465 bin metrekarelik kısmını 1.67 milyar TL karşılığında devralmasına tepki geldi.

Sözcü‘den Başak Kaya’nın haberine göre bu devire tepki gösteren CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan şöyle konuştu:

“Bu projeden 3 yüklenici firma çekildi ve işlerini Varlık Fonu’na devretti. Varlık Fonu müteahhitlik hizmetleri için mi kuruldu? Türkiye dev bir şantiye alanına çevrildi. Genç işsizliğin yüzde 25 olduğu ülkemizde, gençlere sunulan tek istihdam alanı inşaat işçisi olmaktır”

“Vatandaşın parasını betona gömmek, ekonomik kriz içerisinde olan ülkemize hiçbir katkı sağlamayacaktır.” diyen Tarkan, “Varlık Fonu, müteahhitlik işleri için mi kurulmuştur? Projenin yüklenici firmalarından olan 3 şirket, Ağaoğlu, İntaş ve YDA çekilmek istiyor. Finans merkezi inşaatını Varlık Fonu eliyle devlet üstleniyor. Proje önce 2018’e sonra 2020’ye daha sonra 2022’ye ertelendi. Devlet destekli şirketler bile bu projenin altından kalkamıyor. TVF eliyle inşaat işine girilmesi iş bilmezlikten öte ihanettir.” ifadelerini kullandı.