Van'da polisten öldüresiye şiddet: Kasklarla tekmelerle vurdular

Polis Van'da kayyum atamasına tepki gösterenlere saldırdı, zihinsel engelli olduğu belirtilen bir genci darp etti.

Van'da polisten öldüresiye şiddet: Kasklarla tekmelerle vurdular

Van’da AKP’nin belediyeye kayyım atamasına karşı yapılan protestolar sırasında kahvehaneye sığınan vatandaşa polislerin saldırısı büyük tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyada yoğun şekilde paylaşılan ve büyük tepki çeken görüntülerde, sivil polislerin de aralarında olduğu çevik kuvvet ekiplerinin hızlıca girdikleri kahvehaneden bir genci karga tulumba dışarı çıkarmaya çalıştığı ve bu sırada hem kasklarıyla hem de tekmelerle gencin vücuduna ve kafasına defalarca darbeler indirdikleri görülüyor.

Darbedilmesinin ardından gözaltına alınan gencin 25 yaşındaki Fırat Koç olduğu öğrenilirken HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Koç’un zihinsel engelli olduğunu belirtti ve ilgili sağlık raporunu sosyal medya hesabından paylaştı:

 

Görüntülere tepki gösterenler arasında HDP’li vekillerin yanı sıra AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da yer aldı. Yeneroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  “Van’daki bu görüntüler korkunç. Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır” dedi.