Van Edremit'te polisin 3,5 yıldır aradığı cinayet zanlıları camide yakalandı

Yıllardır teknik takiple aranan cinayet zanlılarından 1'i sokakta yürürken, 2'si de namaz için gittikleri camide gözaltına alındı.

Van Edremit'te polisin 3,5 yıldır aradığı cinayet zanlıları camide yakalandı

Van’da polisin yıllardır aradığı cinayet zanlıları camide ortaya çıktı.

Edremit ilçesindeki Eminpaşa Mahallesi’nde 2016 yılında iddiaya göre “kız kaçırma” gerekçesiyle aralarında husumet bulunan Koç ve Karabulut aileleri arasında kavga çıktı. Kavgada Ahmet Koç, silahla vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı. Zanlıların geldikleri araç ile olay yerinden ayrıldıkları, olayı gerçekleştiren zanlıların, kaçırılan kızın babası Ahmet Karabulut ile ağabeyleri Servet Karabulut ve Yüksel Karabulut olduğu tespit edildi. Zanlıların yakalaması için 3,5 yıldır çalışma yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları mahalle ve sokak çalışmaları sonrası şüphelilerin Gürpınar ilçesi Yedisalkım Mahallesi’nde olduğunu tespit etti.

CAMİDE MİNBER ALTINA SAKLANDILAR

Deşifre olmak için mahalleye yolcu minibüsü ile polis, cinayet zanlısı Servet Karabulut’u sokakta yürürken, Ahmet Karabulut ve Yüksel Karabulut’u ise cuma namazı nedeniyle bulundukları cami içerisinde minber altına saklandıkları yerde yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınanların ev ve üst aramalarında 7.65 çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildiği kaydedilirken, 3 kişi sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede mahkemece tutuklandı. (DHA)