Valilikten skandal paylaşım: Atatürk portresine 'tek kaş' yaptılar...

İstanbul Valiliği'nin Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı ziyarete ilişkin paylaştığı fotoğrafta, duvardaki Atatürk resmiyle fotoşop yapılarak oynandığı ve Atatürk'ün kaşlarının birleştirildiği görüldü. Paylaşıma ilişkin İstanbul Valiliği Kurumsal İletişim Müdürü Muammer Karadeniz bir video eşliğinde açıklama yaptı. Karadeniz "Twitter uygulamasında fotoğraf düzenleme özelliğinin kullanılması sırasında oluştuğu fark edilmiş ve hemen gerekli müdahale yapılmıştır. Bu teknik aksaklık nedeniyle oluşan durumun, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde meydana gelmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Fotoğrafın orijinalinde kesinlikle böyle bir durum yok." dedi.

Valilikten skandal paylaşım: Atatürk portresine 'tek kaş' yaptılar...

İstanbul Valiliği’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Vali Ali Yerlikaya’ya makamında yaptığı ziyaretin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda skandal bir ayrıntı dikkat çekti.

Yerlikaya ile İmamoğlu’nun yan yana olduğu fotoğraf paylaşımda, duvarda bulunan Atatürk resmine ise fotoşopla müdahale edildiği ve Atatürk’ün kaşlarının birleştirilerek ‘çatık kaş’ görüntüsü verildiği anlaşıldı.

Skandal paylaşım gelen tepkilerin ardından kısa sürede kaldırıldı ve ‘fotoşopsuz’ haliyle yeniden tweet’lendi.

işte paylaşımın ilk ve sonraki hali:

FOTOĞRAFI PAYLAŞAN MÜDÜR AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği Kurumsal İletişim Müdürü Muammer Karadeniz önce paylaşılıp ardından silinen tweetle ilgili bir video eşliğinde açıklama yaptı. Açıklamada “Bugün İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kabulleri sonrasında Valiliğimiz Twitter hesabından tarafımdan yapılan paylaşımda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde kesinlikle kasıtlı olmayan bir karartı oluşmuştur. Durumun telefonumdaki Twitter uygulamasında fotoğraf düzenleme özelliğinin kullanılması sırasında oluştuğu fark edilmiş ve hemen gerekli müdahale yapılmıştır. Bu teknik aksaklık nedeniyle oluşan durumun, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde meydana gelmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Fotoğrafın orijinalinde kesinlikle böyle bir durum yok. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından, kendi telefonumda fotoğrafı düzenleme işleminin ekran videosunu sizlerin bilgi ve takdirlerine sunuyorum.” denildi.

BİR İLGİNÇ CEVAP

Öte yandan, haberi sosyal medya hesabından duyuran “Vaziyet”in paylaşımına İstanbul Valiliği’nden bir yanıt geldi. Bu yanıt da daha sonra kaldırıldı. Yanıtta şu ifadeler yer aldı:

valilikten-skandal-paylasim-ataturk-portresine-tek-kas-yaptilar