Valilikten 'genel ahlaka aykırı davranışlar' talimatı

Gümüşhane Valiliği il sınırları içinde yapılacak düğün, şenlik, toplantı gibi etkinliklerde 'genel ahlaka aykırı' eylemlere müsaade edilmemesi talimatı verdi.

Valilikten 'genel ahlaka aykırı davranışlar' talimatı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki bir düğün öncesi eğlencede “civciv çıkarma” adı verilen skandal “oyun”a ait görüntülerin ardından başlatılan soruşturmada tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen 3 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Olayın ardından Gümüşhane Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla il genelinde “gelenek, görenek, örf ve adet adı altında yapılan ve toplumun genel ahlakına, kamu düzenine aykırı, şiddet, istismar ya da kötü tutum ve davranış içeren eylemlere müsaade edilmeyeceğini” bildirdi.

Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan Vali Kamuran Taşbilek imzalı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi uyarınca, Gümüşhane İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve çocukların genel olarak beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla;

İlimiz sınırları içerisinde yapılması planlanan nişan, düğün, şenlik, şölen, toplantı vb. bütün etkinliklerin genel ahlaka, toplumsal kurallara ve kanunlara uygun olarak yapılmasını; gelenek, görenek, örf ve adet adı altında yapılan ve toplumun genel ahlakına, kamu düzenine aykırı; şiddet, istismar ya da kötü tutum ve davranış içeren eylemlere müsaade edilmemesini,

Bu emrin uygulanmasına, yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaran kişilere, idari emir ve işlemlere aykırılıktan, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. ve 33. maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacaktır.”