Valilikten Ekrem İmamoğlu açıklaması: Davet etmediğimiz iddiası gerçeği yansıtmıyor

İmamoğlu'nun Türkiye Afet Müdahale Planı toplantısında yer almaması tartışma konusu oldu. Valilik bunun üzerine açıklama yaptı.

Valilikten Ekrem İmamoğlu açıklaması: Davet etmediğimiz iddiası gerçeği yansıtmıyor

İstanbul Valiliği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilmediği iddiaları üzerine açıklama yaptı.

“İlimizde dün meydana gelen deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay başkanlığında bütün kurumların en üst düzeydeki temsilcilerinin iştirakiyle bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yapılan bu toplantı sonrasında gece boyunca sürecek Afet Acil Durum Yönetmelik Merkezi faaliyetlerinin sabah saat 10:00’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün Hasdal Yerleşkesi’nde tekrar değerlendirilmesi kararlaştırılmış, bugünkü toplantı için katılımcılar bizzat orada bilgilendirilmiş ve davet edilmişlerdir. Sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın toplantıya davet edilmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.”

İMAMOĞLU’NA SORULMUŞTU

İmamoğlu, İBB Lojistik Merkezi’nde yaptığı açıklamada, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplanan Türkiye Afet Planlama Planı Toplantısı’na davet edilip edilmediği hakkındaki sorularına, “Genel sekreter yardımcımız ve arkadaşlarımız orada” cevabını vermişti.