Uzungöl'deki saldırının ardından binlerce turist bölgeye seyahatlerini iptal etti

Kuzey Iraklı turistlerin Uzungöl'de saldırıya uğradığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 10 bin turist, Karadeniz planlarını iptal etti

Uzungöl'deki saldırının ardından binlerce turist bölgeye seyahatlerini iptal etti

Geçtiğimiz hafta Trabzon Uzungöl’de yaşanan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) gelen turist kafilesine yönelik saldırıdan sonra bölgeden gelen turistlerin Karadeniz turlarını iptal ettiği belirtildi.

Linç girişimine dönüşen olayda IKBY’den gelen kişiler önce gözaltına alınmış, daha sonra da sınır dışı edilmişti.

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği’nin elindeki verilere göre, şu ana kadar iptal edilen rezervasyonların sayısı 10 bine ulaştı.

Konuyla ilgili olarak Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya “Bu topraklarda bu tür provakasyonların olduğunu biliyoruz. Türkiye’yi, Orta Doğu’da tamamiyle izole etmeye çalışan bir politik anlayış var. Türkiye’nin de buna karşı duyarlı olması lazım. Evet bu tür olaylar olabilir ama bu olaylara karşı gösterilecek tavır da önemlidir. Buna gerek kamu sorumluları gerekse Sivil Toplum Kuruluşları tarafından net ve karşı duruş sergilenmesi gerekiyor. Burada kamu kuruluş temsilcilerinin almış olduğu tavır, bizleri rahatsız etmiştir.” ifadelerini kullandı.