Uşşaki 'şeyh'inin sevinci: İmar barışı hazır çıkmışken dedik…

Uşşaki tarikatı lideri Ankara'da yapımı devam eden 'külliye' inşaatlarının iki katını kaçak olduğunu itiraf etti. Nurullah, katların affı için imar barışına başvurduklarını söyledi.

Uşşaki 'şeyh'inin sevinci: İmar barışı hazır çıkmışken dedik…

AKP’nin çıkardığı ‘imar barışı’, adı son yıllarda ortaya çıkan dinci yapılanmalardan biri olan Uşşaki tarikatının da yüzünü güldürdü(!)

Tarikatın ‘şeyh’i Fatih Nurullah’ın Nurani TV‘deki anlatımına göre, tarikatın Ankara Mamak’ta yaptırdığı ‘Hacı Bayram Veli Külliyesi’nin iki katı kaçak olarak inşa edilmişti. Ancak tarikattan bazı kişilerin “İlerde sorun çıkabilir” uyarıları üzerine imar barışına başvurduğunu söyleyen Nurullah, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bundan sonraki amacımız Hacı Bayram Külliyesi’nin inşaatını bitirmek, en azından kaba inşaatı bitirmek demiştik. Fakat şartlar ve zaman bazı şeyleri zorladı. Malum olduğu üzere biz dergâhımızı yaparken iki katını kaçak olarak çıkmıştık. Hanım erkeklerin oldu yer kaçaktı. Kayıtta değildi. Yani ‘Bu ilerde başımıza bir sorun açabilir’ dedi kardeşlerimiz. Kardeşlerimiz ‘Biri şikayet edebilir, istimlak eder, değerini düşürebilirler diye; imar barışı hazır çıkmışken; bir daha böyle fırsat geçmez. Harçlarını yatıralım’ dediler. Biz de peki dedik”

Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah,  “1. Türkiye Cumhuriyeti son buldu, 2. Osmanlı kuruluyor, onun başı da Tayyip Bey birinci padişahımız olarak gözüküyor” şeklindeki skandal sözleriyle hatırlanıyor.