TKH: ABD ile pazarlığa hayır! ABD kovulmalıdır!

TKH açıklamasındason dönemde Türkiye'ye dönük sık sık tehdit açıklamaları ABD'ye karşı AKP'nin işbirlikçi tavrına tepki gösterildi. Açıklamada ülkenin bağımsızlığının güvenliğinin ve kurtuluşunun yolunun ABD emperyalizmi ve sermayesiyle bağların koparılmasından geçtiği belirtildi.

TKH: ABD ile pazarlığa hayır! ABD kovulmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye ile ABD arasında son dönemde gerilen ilişkilerle ilgili olarak AKP iktidarının işbirlikçi siyasetine ilişkin bir açıklama yaptı.

“ABD ile pazarlığa hayır! ABD kovulmalıdır!” başlıklı açıklamada, AKP’nin ABD’ye karşı pazarlık unsuru olarak gösterdiği S-400 kartına aldanılmaması gerektiği, zira asıl kriz başlığının Suriye’de olduğuna dikkat çekildi.

Gelinen noktada “Büyük Ortadoğu Projesinin Eşbaşkanlığı” denilerek başlanan emperyalist planlara ortaklığın faturasının şimdi Türkiye’nin karşısında olduğu dile getirilen açıklamada “Çözüm diye önümüze ABD ile pazarlık ve borç karşılığında yabancılara memleket kaynaklarını pazarlamak sunuluyor. Bu faturayı ülkemize çıkartan AKP iktidarıdır” denildi.

Türkiye’nin güvenliğinin ve komşularıyla dostluk ilişkilerinin tek yolunun ABD emperyalizmiyle bağlarını koparması olduğu vurgulanan açıklama “NATO’dan çıkılmalı, ABD’nin bütün askeri üsleri kapatılmalı, yapılan bütün gizli anlaşmalar iptal edilmeli, emperyalist sömürünün bütün iktisadi mekanizmaları dağıtılmalı, ülkemizin bütün stratejik ekonomik ve altyapı kurumları devletleştirilmeli, bağımsız bir Türkiye inşa edilmelidir!” ifadeleriyle son buldu.

TKH açıklaması şöyle:

Ülkemiz, ABD emperyalizminin siyasi, askeri ve iktisadi alanda uyguladığı yaptırım ve müdahalelerin sonuçlarıyla karşı karşıya olduğu bir süreçten geçmektedir.

S-400 pazarlığı olarak bilinen süreç, ABD emperyalizminin ülkemize yönelik tehdit, yaptırım ve şantajına dönüşmüştür.

Suriye’de duvara toslayan cihatçılara ağabeylik etme siyaseti, emperyalizmin ve İsrail’in Ortadoğu’daki emellerine payanda olmuş şimdi de bumerang gibi ülkemizi hedef tahtasına oturtmuştur.

Tablo nettir: Suriye’nin parçalanması istenmekte, İran hedef tahtasına oturtulmaktadır. Türkiye’den istenen Suriye’nin parçalanmasına evet demesi, İran’la bütün ilişkileri kesmesi, ambargoya ve İran’a yönelik müdahaleye ortak olması, Akdeniz’de emperyalist tekellerin çıkarlarını tanıması, ekonomisinin emperyalist tekellere kayıtsız şartsız boyun eğmesidir.

ABD ile S-400 pazarlığı tam bir tuzaktır. AKP iktidarı, güya pazarlık adına S-400 kartına sarılmıştır. Ancak S-400’leri almama karşılığında önerilen F-35’lerin verilmesi ya da S-400’ler alındığında savaş uçağından olmamız, asıl kriz başlığı değildir!

Çünkü bugün sıkışma Suriye’de yaşanmaktadır.

Hatta emperyalizm, “S-400 alırsan CAATSA yaptırımı uygulayacağım” diyerek tehdidini açık olarak ortaya koyup S-400’lerle AKP’yi köşeye sıkıştırmıştır. S-400’e karşılık yaptırım! ABD açıkça Türkiye’yi düşman ilan ederim demektedir. Ekonomik kriz içinde bulunan ülkemizin AKP eliyle emperyalizme boyun eğmesinin özeti budur.

“Büyük Ortadoğu Projesinin Eşbaşkanlığı” denilerek başlanan emperyalist planlara ortaklığın faturası karşımızda. Çözüm diye önümüze ABD ile pazarlık ve borç karşılığında yabancılara memleket kaynaklarını pazarlamak sunuluyor. Bu faturayı ülkemize çıkartan AKP iktidarıdır.

Ülkemizin kurtuluşu ABD emperyalizmiyle pazarlıktan geçmez!

ABD müdahalelerine karşı ülkemizin korunmasının yegane yolu, üsleriyle ve sermayesiyle emperyalizmi ülkeden kovmaktan geçer.

Ülkemizin bağımsızlığı ve kurtuluşunun yolu budur: ABD emperyalizminin askeri, siyasi ve ekonomik tehditlerine boyun eğilmemelidir!

Ülkemizin güvenliği en fazla emperyalizm tarafından tehdit edilmektedir. Irak ve Suriye’de yaşananlar emperyalizmin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin güvenliği için emperyalizmin güdümünden çıkılmalıdır!

Komşularımızla dostluk içinde yaşamanın tek yolu ABD emperyalizmiyle bütün bağların koparılmasıdır. Dün Irak’ta olan, bugün Suriye’de yaşanan ve yarın İran’da ortaya çıkacak olan emperyalist saldırganlığın parçası olmayalım!
Ülkemiz ABD emperyalizminden kurtulmalıdır.

Üsleriyle, sermayesiyle ABD emperyalizmine hayır demenin vaktidir!

NATO’dan çıkılmalı, ABD’nin bütün askeri üsleri kapatılmalı, yapılan bütün gizli anlaşmalar iptal edilmeli, emperyalist sömürünün bütün iktisadi mekanizmaları dağıtılmalı, ülkemizin bütün stratejik ekonomik ve altyapı kurumları devletleştirilmeli, bağımsız bir Türkiye inşa edilmelidir!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

30 Mayıs 2019