Üsküdar'da AKP'lilerin lincine uğrayan CHP'li müşahit: Bir kişi 'vurun vurun' diye bağırıyordu

Üsküdar'da çıkan kavgada kalabalık bir AKP'li grup tarafından darp edilen CHP müşahidi Yavuz Koç suç duyurusunda bulundu.

Üsküdar'da AKP'lilerin lincine uğrayan CHP'li müşahit: Bir kişi 'vurun vurun' diye bağırıyordu

CHP müşahidi Yavuz Koç, salı günü Üsküdar’da bulunan sandık toplama merkezinde çıkan kavgada darp edilmişti. Emniyete giderek ifade veren ve darp raporu alan Koç, olay anını “Bir kişi kalabalık grubu galeyana getirip ‘vurun vurun’ diye bağırıyordu. Bu yaklaşık 1-2 dakika sürdü.” sözleriyle anlattı.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Üsküdar’da bulunan 3 ayrı sandık toplama merkezlerinden biri olan Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bekleyen iki grup arasında çıkan kavgada darp edilenlerden biri de CHP müşahidi Yakup Koç.

Sırtına aldığı darbelerden dolayı nefes almakta zorluk çeken Koç, darp raporu aldı. Koç’un kaburgalarında ağrı olduğu, bacakları ve sırtından darp edildiği tespit edildi. Koç, emniyete giderek suç duyurusunda bulundu.

Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde geçtiğimiz salı günü iddiaya göre AKP’lilerin oy torbalarının bulunduğu bölgeye girmeye çalışması sonucunda kavga çıktı. Olay anına ilişkin videolar sosyal medyada paylaşıldı.

‘POLİS MÜDAHALE ETMEDİ’

Kavga görüntülerinde arabanın üstüne çıkan bir kişi aşağıda bulunan bir kişiye tekmelerle saldırıyor. Hem arabanın sahibi olan hem de darp edilen Yavuz Koç da kavga esnasında olay yerinde bulunan kişilerden biri. Olay anını anlatan CHP müşahidi Koç, “Bir grup bize saldırdı. Ben de saldırı olunca polisi çağırıp bunları neden gözaltına almıyorsunuz diye sordum. Poliste sandıkları korumakla görevli olduklarını kimseyi gözaltına alamayacaklarını söyledi” dedi.

‘BİR KİŞİ ‘VURUN’ DİYE BAĞIRIYORDU’

Polisi müdahale etmeye çağırması ile birlikte Koç grubun saldırısına uğradı. Koç, Güvenlik Büro Amirliği’nde verdiği ifadesinde yaşadıklarını, “Önce yumruklarla saldırdılar daha sonra ayağıma çelme takıp beni yere düşürmeye çalıştılar. Aradan sıyrılıp aşağıya doğru koşmaya başladım. Arkamdan gelen beyaz gömlekli kilolu biri beni iterek yere düşürdü. Yerdeyken etrafımda kümelenen 30-40 kişi tekme ve yumruklarla bana saldırdı. Sırtıma, bacaklarıma ve göğsüme darbe aldım. Bir kişi kalabalık grubu galeyana getirip ‘vurun vurun’ diye bağırıyordu. Bu yaklaşık 1-2 dakika sürdü. Tanımadığım birkaç kişinin yardımıyla ayağa kalktım. Bana saldıran ve isimlerini sonradan öğrendiğim S.D, H.E., soy ismini bilmediğim AK Parti gençlik kolları üyesi Eyüp ve diğer sanıklardan şikayetçiyim.” diyerek anlattı.