Üsküdar Belediyesi, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu'na sahip çıktı: O bizim kanaat önderimizdir

Atatürk düşmanı tarihçi Kadir Mısıroğlu'nun Üsküdar Çamlıca'daki cenazesinde tabutunun Türk bayrağına sarılmasına Üsküdar Belediye Başkanlığı'ndan böyle savunma geldi: "Kadir Mısıroğlu o bayrağı hak ediyor. Mısıroğlu bizim kanaat önderimizdir'

Üsküdar Belediyesi, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu'na sahip çıktı: O bizim kanaat önderimizdir

Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik düşmanı, şeriat ve hilafet sevdalısı Kadir Mısıroğlu geçtiğimiz hafta tedavi gördüğü hastanede öldükten sonra, cenazesinde tabutu Türk bayrağına sarılmıştı. Tepki konusu olan bu hareket, İstanbul Üsküdar Belediyesi Meclisi’nde gerginliğe neden oldu.

CHP grubu konuyla ilgili olarak Bayrak Kanunu’nu hatırlatıp Mısıroğlu’nun adını vermeden eleştirilerde bulunurken, AKP grubu adına konuşan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Beyaz, saltanat hayranı tarihçiye “Mısıroğlu bizim kanaat önderimizdir” diyerek sahip çıktı. Bunun üzerine CHP ve ‘İyi Parti’li meclis üyeleri salonu terk etti.

Sözcü’de yer alan habere göre, CHP Grup Başkanvekili Doğan Tekel mecliste yaşananları şöyle anlattı:

“CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Giritoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’e ağır hakaretler eden Kadir Mısıroğlu’nun cenaze töreninde tabuta Türk bayrağı örtülmesini isim vermeden eleştirdi. Türk Bayrağı Kanunu’nu hatırlattı. Meclis üyemizin konuşmasının ardından söz alan AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Alp Beyaz skandal bir konuşma yaptı. Beyaz ‘Kadir Mısıroğlu o bayrağı hak ediyor. Mısıroğlu bizim kanaat önderimizdir’ dedi.

Bu sözler AKP’li meclis üyeleri tarafından da alkışlandı. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili olarak söz aldım ve ülkemizin kurucusuna ağza alınmayacak sözler sarf eden Mısıroğlu’na kanaat önderi denilmesini ve bu sözlerin alkışlanmasını eleştirdim. Millet İttifakı olarak bu skandalı protesto etmek için meclis oturumunu terk ettik. Atatürk’e hakaretler yağdıran bu kişinin alkışlanmasını kabul etmemiz mümkün değil.”