Urfa'da termometreler 58 dereceyi gördü

Yaz mevsiminin başları olmasına rağmen Güneydoğu illerinde termometreler 50'li derecelerde seyretmeye başladı.

Urfa'da termometreler 58 dereceyi gördü

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları henüz Haziran ayı bitmeden 50 derecenin üzerinde seyretmeye başladı.

Şehre bağlı Siverek’te termometreler 58 derece ile yılın en yüksek derecesini gördü. Kavurucu sıcaklıkta vatandaşlar evlerinden çıkamayınca cadde ve sokaklar da boş kaldı. Sıcak havadan bunalan çocuklar belediyenin ücretsiz havuzlarına, süs havuzlarına ve sulama kanallarına akın ederek serinlemeye çalıştı.

BÖLGE İLLERİ İÇİN UYARI

Öte yandan, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, yüksek sıcaklıklar doğrultusunda oluşması muhtemel güneş çarpmasına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede sıcaklık uzun yıllar ortalamasının birkaç derece üstüne çıktı. Diyarbakır’da dün en yüksek 40 derece olarak ölçülen sıcaklık, bugün 42 dereceyi gördü. Kentte, yarın sıcaklığın 41 derece olması bekleniyor.

Batman’da dün 41 derece olan sıcaklık, bugün ve yarın 42 derece, Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün 43, bugün 45, yarın 44, Silopi ilçesinde dün 42, bugün 44, yarın da 43 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgedeki sıcaklığın 28 Haziran’dan itibaren mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.