Urfa'da "çatı" adayı aşiretten seçildi: "AKP ikna etmezse büyük sıkıntı yaşar"

Urfa'da Meclis muhalefetinin "çatı adayı" olacağı konuşulan Sabahattin Cevheri için CHP desteğini resmen açıkladı.

Urfa'da

‘Cumhur İttifakı’na karşı olarak düzen muhalefetinin Türkiye’nin bir çok yerinde sürdürdüğü ittifak arayışları,  aşiret-devlet-sermaye ilişkilerinin en yoğun olduğu illerden Urfa’da “çatı adayı” formülünde birleşti.

Uzun zamandır çatı aday konusunda gündemde olduğu Urfa’da bugün aday ismi resmen açıklandı. Çatı adayı olması beklenen Sabahattin Cevheri ismi, CHP tarafından düzenlenen toplantıda duyuruldu.

CHP İl Başkanı Hayrettin Çıdır, konuyla ilgili konuşmasında “Bir çatı adayımız gündeme geldi. Sayın Vekilim inşallah gelince onu açıklayacak. Bu çatı adayı Urfa’da çok büyük ses getirdi, bundan korkanlar oldu, ürkenler oldu. Ne yapalım da biz bu çatı adayını bozalım diye düşündüler. Türlü türlü entrikalara girdiler. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak çatı adayımızı destekliyoruz. Çatı adayımızı desteklemek üzere bu toplantıyı destekliyoruz. Bize düşen bu çatı adayını nasıl başarıya götüreceğimizdir.” sözlerine yer verdi.

Daha sonra konuşan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Urfa’da birinci parti olacağına inanıyorum. AK Parti her zaman bir hafta geriye atıyor adayları. Bunun sebebini biliyoruz ama bizde Urfa adayı olarak Sabahattin Cevheri adaydır. Bizde Urfa adayı olarak Sabahattin Cevheri’yi destekliyoruz. Bunu dışında herhangi bir partiden olsun diye şartımız yok sadece Allah rızası için destekleyeceğiz. Kendisi açıklama yaptıktan sonra biz arkasında olacağız, destekleyeceğiz. Biz hep birlikte kendi adayımızı destekleyeceğiz. Allah’ın izniyle 31 Mart sabahı onlara bay bay diyeceğiz, yolunuz açık olsun diyeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

DİĞER PARTİLERDEN AÇIKLAMA YOK

Öte yandan diğer partilerden Urfa’da “çatı adayı” olarak Cevheri’yi destekleyip desteklemeyeceklerine ilişkin diğer partilerden henüz bir açıklama yapılmadı.

Sabahattin Cevheri Urfa’nın en büyük aşiretlerinden Şeyhanlı aşiretinin ileri gelenlerinden biri olarak biliniyor. Cevheri 22. dönem milletvekili olarak AKP’de görev yapmıştı.

“AKP BÜYÜK SIKINTI YAŞAR”

AKP’li yazar Ömer Turan, Cevheri ismi henüz netleşmediği günlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, AKP’yi “ikinci bir Fakıbaba olayı” yaşayabileceği konusunda uyarmış ve “AK Parti Cevheri’yi adaylıktan çekilmeye ikna etmeli, yoksa çok büyük sıkıntı yaşar” demişti.