Urfa'da aşiret hesapları tutmadı, Bucak saf dışı edildi

Urfa'da MHP'nin Siverek İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mehmet Fatih Bucak, 'Cumhur İttifakı' nedeniyle çizik yedi.

Urfa'da aşiret hesapları tutmadı, Bucak saf dışı edildi

Urfa’da MHP’nin Siverek İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mehmet Fatih Bucak, ‘Cumhur İttifakı’ nedeniyle çizik yedi.

AKP ve MHP’nin ittifakı kapsamında Siverek ilçesinden AKP’nin adayı Şeyhmus Aydın gösterildi. Şeyhmus Aydın 2004 yılında CHP’nin Siverek Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Uzun bir zamandır sessizliğini koruyan Fatih Bucak da bunun üzerine, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler için Siverek’ten bağımsız aday olarak gireceğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, konu ile ilgili partisinin il başkanlığında yaptığı basın toplantısında ittifaka bağlı olarak adayların belirlendiği belirtip “Cumhur İttifakına bağlı olarak bazı yerleri biz aldık, bazı yerleri AK Parti’ye bıraktık. Siverek’te bunların içerisinde olan bir ilçe, genel merkezimizin takdirinin ötesinde bir şey yapılması mümkün değil. biz oradan gelen her türlü karara saygılıyız” ifadelerini kullandı.

Bucak aşireti lideri Sedat Bucak’ın da yeğeni olan Bucak, adaylığını “Ben oraya seçime gelmiyorum ölmeye geliyorum. Orada bu saatten sonra değil başka bir partinin arabası, Trump bile gezemez. Bucak imparatorluğunu kimse yıkamaz.” diyerek ilan etmiş ve bölgedeki aşiret gerçeğini ortaya koyan sözleri bir anda gündem olmuştu.