Üniversite gençliği SDT'lerde buluşuyor

Sosyalist Düşünce Toplulukları bir dizi ilde bir dizi etkinlikle üniversiteli gençliği bir araya getiriyor.

Üniversite gençliği SDT'lerde buluşuyor

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği’nin çağrısıyla üniversitelerde sosyalizmin tartışılması ve üretilmesi, bilim ve aydınlanmanın sesinin yükseltilmesi için toplanan Sosyalist Düşünce Toplulukları (SDT) üniversiteli gençlikle buluşmaya devam ediyor.

İSTANBUL’DA EVRİM PANELİ

İstanbul’da üniversite öğrencileri Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın ikinci oturumuna hazırlanıyor. Dr. Öğretim Üyesi Çağatay Tarhan’ın katılımıyla yapılacak ikinci oturumun konusu ise “evrim” olarak belirlenmiş.

“Evrim nedir?, Evrimi savunmadan bilim mümkün mü?, Evrimi savunmak gericilikle mücadelede nereye oturur?” alt başlıklarından oluşan Evrim paneli ise 8 Aralık Pazar günü 15.00’da Aksaray Su Gösteri Sanatları Merkezi’nde yapılacak.

https://twitter.com/GenclikTKH/status/1198233944954679297

KOCAELİ, BURSA VE ESKİŞEHİR’DE ‘KAPİTALİZMİN GELECEKSİZLİĞİ, SOSYALİZMİN GÜNCELLİĞİ’ TARTIŞILACAK

Kocaeli, Bursa ve Eskişehir’de ise Sosyalist Düşünce Toplulukları “Kapitalizmin Geleceksizliği, Sosyalizmin Güncelliği” başlığında yan yana gelecek. Ekonomik krizle birlikte gençlik içerisinde gittikçe artan geleceksizlik ve işsizliğin nedenlerinin konuşulacağı oturumlar aynı zamanda bu sorunlara dair gençliğin nasıl bir mücadele sergilemesi gerektiğine de değinecek.

 

İZMİR’DE ALTERNATİF ÜNİVERSİTE: BİLİM GÜNLERİ

İzmir de üniversiteli gençlik ise 4 oturumdan oluşan bilim günlerinde buluşmaya hazırlanıyor. Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın çağrısıyla yapılacak olan etkinlikler ise akademisyen ve yazarların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Prof Dr. Oğuz Altungöz, Yazar Haluk Yurtsever, Doç Dr. Ali Cenk Gedik, Prof. Dr. İzge Günal’ın katılımıyla gerçekleşecek olan “Bilim Günleri” etkinliğinin ise programı şu şekilde:

14 Aralık Cumartesi: ANLATILMAYANI ANLATIYORUZ: EVRİM

-Evrimin kanıtları ve mekanizması
-Evrim nedir, ne değildir?
Prof Dr. Oğuz Altungöz

15 Aralık Pazar: SOSYAL BİLİMLER VE YÖNTEM

-Sosyal Bilimlerin diğer bilimlerle ilişkisi
-Sosyal Bilimlerde yasalar, özne, siyaset
Yazar Haluk Yurtsever

21 Aralık Cumartesi: SANAT VE BEŞERİ BİLİMLER

-Beşeri bilimler ile doğa bilimlerinin ilişkisi
-Sanat nedir, beşeri bilimler nedir?
Doç Dr. Ali Cenk Gedik

22 Aralık Pazar: BİLİM KÜLTÜRÜ

-Yöntem, etik, üniversite
Prof. Dr. İzge Günal

Sosyalist Düşünce Toplulukları, önümüzdeki günlerde başka birçok il ve üniversitede ise etkinliklerini düzenlemeye hazırlanıyor.

Etkinliklere katılmak, çalışmalar hakkında bilgi almak için aşağıdaki sosyal medya hesaplarıyla iletişime geçebilir, 05392998885 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Facebook: TKH Gençliği
Twitter: @GenclikTKH
İnstagram: @tkhgencligi