Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 4 genel müdür görevden alındı

Hızlı tren projesi ve 3.Havalimanı'nın taşınmasındaki sarkmalar ile Çorlu ve Ankara'daki tren kazaları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 4 genel müdürün görevden alınmasına neden oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 4 genel müdür görevden alındı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak’ın dün emekliliğini duyurmasıyla başlayan değişim, Altyapı ve Yatırımlar Genel Müdürü Erol Çıtlak’la devam etti. Aynı saatlerde TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt ile TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın da istifaları istendi.

Hürriyet gazetesinden Eray Görgülü’nün haberinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Sivas’taki, “Hattın yapımı devam ediyor. Bu hatla Ankara-Sivas yolculuğu 2 saate düşüyor. Ulaştırma Bakanı da burada. İşi takip etmez, bitirmezse eyvallah, güle güle” konuşması hatırlatıldı.

Erdoğan’ın, mitingin ardından hızlı tren projesindeki ve  3.Havalimanı’nın taşınmasındaki sarkmaları, Çorlu ve Ankara’daki tren kazalarında ortaya çıkan ihmalleri dile getirdiği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın da, bazı bürokratlarla uyum sorunu yaşadığını söylediği ve ilgili müdürlerin başka birimlerde görevlendirilmesini ya da emekli edilmesini istediği belirtildi.

Bunun üzerine, başka görev teklif edilen Funda Ocak’ın emekliliği tercih ettiği, görevden ayrılmaları istenen Veysi Kurt’un ve İsa Apaydın’ın da emekliliklerini isteyecekleri kaydedildi. Emekliliği kabul etmeyen Erol Çıtlak ise Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğünde görevlendirildi.