Ulaş Bardakçı'yı anmaya 'terör' soruşturması!

19 Şubat 1972’de İstanbul Arnavutköy’de çıkan çatışmada katledilen Ulaş Bardakçı'yı ölüm yıl dönümünde anmak 'terör propagandası' iddiasıyla soruşturma konusu yapıldı.

Ulaş Bardakçı'yı anmaya 'terör' soruşturması!

Ankara’da aralarında parti il yöneticilerinin de bulunduğu 36 Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesine ‘terör propagandası’ndan soruşturma açıldı.

ÖDP’den yapılan açıklamada, ifade vermeleri için Terörle Mücadele Şubesi’ne çağrılan parti üyelerine açılan soruşturmanın nedeninin 19 Şubat 1972 yılında öldürülen Ulaş Bardakçı’yı mezarı başında anmak olduğu belirtildi.

“Açıklamaya dahi gerek duyulmayacak kadar aleni gerçek şudur ki, Ulaş Bardakçı ve geçmişte kaybettiğimiz devrimcileri anmak asla suç olamaz, suç sayılamaz, terörle anılamaz.” denilen açıklamada “36 arkadaşımıza yönelik bu soruşturma saçmalığının davaya dönüştürülmeden kapatılmasını bekliyoruz. Bu vesileyle başta Ulaş Bardakçı olmak üzere emperyalizme karşı ülkemizin bağımsızlığını, sömürüye karşı emekçi halkın özgür geleceği için mücadele etmiş tüm devrimcileri bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. Mücadeleleri sürecek.” ifadeleri kullanıldı.