Ukrayna'da 2 Türk vatandaşı kadını öldüren katilin ifadesi açıklandı

Ukrayna'nın Harkov kentinde 22 yaşındaki Buket Yıldız ve 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbey'i kaldıkları evde boğazlarını keserek öldürdüğü gerekçesiyle aranan Hüsnü Can Ç. Pendik'te bir mezarlıkta yakalanarak tutuklandı.

Ukrayna'da 2 Türk vatandaşı kadını öldüren katilin ifadesi açıklandı

Ukrayna’nın Harkov kentinde 22 yaşındaki Buket Yıldız ve 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbey’i kaldıkları evde boğazlarını keserek öldürdüğü gerekçesiyle aranan Hüsnü Can Ç. Pendik’te bir mezarlıkta yakalanarak tutuklandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ukrayna’da öldürülen iki kadına ilişkin soruşturma hakkında yazılı açıklamada yaptı. Başsavcılığın  açıklamasında, “Zeynep Hüsnübeyi ve Buket Yıldız adlı Türk vatandaşlarının Ukrayna’da yaşadıkları evde boğazları kesilerek öldürülmeleri olayına ilişkin Ukrayna adli makamlarınca başlatılan tahkikat kapsamında eylemi gerçekleştirdiği yönünde yeterli şüphe oluşan Hüsnü Can Çökmez adlı şahıs, 05.01.2019 günü saat 18.00 civarında İstanbul ili Pendik ilçesi sınırlarında bir mezarlıkta, üzerinde bir adet ses tabancası ve bir adet bıçak olduğu halde yakalanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ”Yapılan araştırmalar kapsamında şüphelinin Ukrayna’dan Türkiye’ye geldikten sonra iki ayrı şahsa toplam 4 adet bilgisayar mahiyetinde cihaz sattığı belirlenmiş, bu cihazlara el konularak incelemeye alınmıştır.” sözlerine yer verildi.

Barışma teklifini reddettiği için öldürmüş

Hüsnü Can Ç.’nin ifadesine yer verilen açıklamada ”Emniyet ifadesinde susma hakkını kullanan şüpheli, 06.01.2019 günü Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadesinde özetle ‘eski kız arkadaşı olan ve Ukrayna’da eğitim gören Buket Yıldız’ı barışma teklifini reddettiği için yılbaşında Ukrayna’daki evine gidip boğazını keserek öldürdüğünü, aynı gün Buket’in ev arkadaşı olan Zeynep Hüsnübeyi de öldürdüğünü, evde bulunan 4 adet bilgisayarı da olaya hırsızlık süsü vermek amacıyla alıp Türkiye’ye getirerek sattığını’ belirtmek suretiyle suçlamayı kabul etmiş ve aynı gün sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince Canavarca Hisle Kasten Öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Soruşturma, maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla titizlikle sürdürülmektedir.” denildi.