Ukrayna, Kerç Boğazı'nda Rusya'nın tankerine el koydu

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna Askeri Başsavcılığı ile birlikte, Rusya'nın sınır ihlali nedeniyle Kerç Boğazı’nda Kasım 2018’de alıkoyduğu Ukrayna gemilerinin geçişini engellediği gerekçesiyle Rus Neyma isimli tankerini İzmail kentinde alıkoydu.

Ukrayna, Kerç Boğazı'nda Rusya'nın tankerine el koydu

SBU’dan yapılan açıklamada Kerç Boğazı’nda Rusya’ya ait Neyma isimli tanker gemisinin İzmail kentinde alıkonulduğu belirtildi. Tankerin Kasım 2018’de Kerç Boğazı’nda Ukrayna donanmasına ait Nikopol, Berdyansk küçük zırhlı savaş gemilerini ve Yanı Kapu romörkörünü engellediği kaydedildi.

Sputnik’te yer alan habere göre; “Askeri Başsavcılığın profesyonel yönetimi ile mahkeme öncesi soruşturma yönetiliyor” ifadelerine yer verilen açıklamada, Neyma tankerinin isminin Kerç Boğazı’nda olanlardan sonra ‘Nika Spirit’ olarak değiştirildiği ve geminin yeni ismi ile dün İzmail Limanı’na giriş yaptığı aktarıldı.

Açıklamaya göre, SBU’dan bir grup soruşturmacı alıkonulan tankerde aramalarını tamamladı, bazı belgeler ve Kerç Boğazı’nda yaşananlar sırasında yapılan konuşmaların ses kayıtları alındı. Mürettebat sorguya çekildi, belgeleri alındı. Kanıt olarak belirlenen tankerin gözaltında tutulması için mahkemeye dilekçe hazırlanıyor.