Uğur Dündar reddetti, yeni bir isim talip oldu

Gazeteci Uğur Dündar, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun birlikte çıkacağı programda moderatör olmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Bunun üzerine program için Cüneyt Özdemir talip olduğunu açıkladı.

Uğur Dündar reddetti, yeni bir isim talip oldu

Ekrem İmamoğlu ile canlı yayına çıkacak olan Binali Yıldırım, moderatör olarak Uğur Dündar’ı istediğini söylemiş, Ekrem İmamoğlu da Uğur Dündar ismine itiraz etmeyeceğini belirtmişti.

Ancak Uğur Dündar, sosyal medya hesabından bazı endişelerini dile getirerek, programda moderatör olmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Dündar şu ifadeleri kullandı:

“Moderatörlüğüm üzerinden, her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple, 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği, moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.”

ÖZDEMİR ‘ETİKET’ OLUŞTURARAK TEKLİF ETTİ

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Uğur Dündar’ın moderatörlük yapmayacağını açıklamasının ardından bir paylaşımda bulundu.

Özdemir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı;

“Ben topa girmek istemedim ama Sayın @ugurdundarsozcu çekildiğine göre eğer bana çağrı olursa @BA_Yildirim ve @ekrem_imamoglu arasındaki tarihi zirveyi yönetmek isterim elbette… Ne dersiniz?

Eğer destekliyorsanız #tarihizirveyicüneytözdemiryönetsin arkasına da muhakkak @BA_Yildirim ve @ekrem_imamoglu ‘nu eklemeyi unutmayalım…”