Uçuşa kapatılan Atatürk Havalimanı'nda at koşturup ok atacaklar

Tarifeli sefer uçuşlarına kapatılan Atatürk Havalimanı, başında Bilal Erdoğan'ın olduğu Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun "festival"i için kullanılacak.

Uçuşa kapatılan Atatürk Havalimanı'nda at koşturup ok atacaklar

Bu yıl 3-6 Ekim arasında 4’üncüsü düzenlenecek “Etnospor Kültür Festivali” için yer olarak Atatürk Havalimanı seçildi.

Başkanı Bilal Erdoğan Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen festivalin sloganı ise “Pilavdan Dönenin Kaşığı Kırılsın” olarak belirlendi.

Festivalde geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk ve pato olmak üzere geleneksel spor dalında faaliyetler olacak.

Bilal Erdoğan, festivalin tanıtım toplantısında “Festivalimizi burada yaparak, bu sahanın bundan sonra bu tür etkinlikler için kullanılmasına ve geleneksel sporlar alanında çalışan bir kuruluş olarak özellikle kurulacak millet bahçesinde geleneksel sporlara hizmet eden fonksiyonların da muhakkak da kalıcı olarak yaşatılmasına hizmet edeceğini düşünüyoruz. Geleneksel sporlarda şiarlarımızda insan ve çevre dostu olma vardır. Millet bahçesi olarak tanımlanan yerlerde herhangi bir inşaat ihtiyacı duymaksızın, sadece çevre dostu yapılarla, hazırlıklarla geleneksel sporların yıl boyunca yapılabilmesi mümkün.” dedi.

Etkinliğin düzenleneceği Atatürk Havalimanı bu yıl Nisan ayında tarifeli uçuşlara kapatılmıştı.