Ücretsiz sağlık hizmeti kıyağından Bakan Pakdemirli'nin eşinin doğum masrafları çıktı

Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti düzenlemesine, Bakan Bekir Pakdemirli’nin eşinin mayıs ayında yaptığı doğumun ardından karar verildiği öğrenildi.

Ücretsiz sağlık hizmeti kıyağından Bakan Pakdemirli'nin eşinin doğum masrafları çıktı

AKP’nin Meclis Genel Kurulu’na getirdiği 95 maddelik torba teklifin milletvekilleri, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların tüm sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin maddeleri üzerinde yeniden çalışma yapıyor. Bu çalışmaya gerek duyulmasının arkasında ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yaşadığı bir “mağduriyet”in bulunduğu ortaya çıktı.

Milliyet‘te yer alan habere göre, Mayıs ayında Pakdemirli çiftinin dördüncü oğulları özel bir hastanede dünyaya gelmişti. Doğum masraflarıyla ilgili Pakdemirli’ye çıkarılan “fark” faturası ise, yeni sistemde Meclis ile bağlantıları olmayan bakanların ve aile fertlerinin tedavi masraflarının hangi kurumca karşılanacağına ilişkin “mevzuatta boşluk” olduğunu ortaya koydu.

Masrafların hangi kurumca karşılanacağı belli olmadığı için Pakdemirli’nin masrafları kendi cebinden ödediği öğrenilirken, yaşanan gelişmenin ardından bu tip durumlarda cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar ile aile fertlerinin sağlık harcamalarının Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacağının netleştirilmesine karar verildi.

Bu doğrultuda “Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Bakanların Ödenek ve Yollukları ile Temsil Ödenekleri Hakkında Kanun”a, torba teklifle “Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanları ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri TBMM üyelerinin tabi oldukları hükümler ve esaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenir” maddesi eklendi.