Uber'den İstanbul kararı: Bugün itibariyle maalesef durdurduk

Şehir içi taşımacılık hizmeti veren uluslararası firma Uber, İstanbul’da UberXL faaliyetlerini durdurduğunu duyurdu.

Uber'den İstanbul kararı: Bugün itibariyle maalesef durdurduk

İstanbul’da UberXL faaliyetlerini 31 Mayıs’tan itibaren durdurduğunu duyuran Uber,  “Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz,” açıklamasında bulundu.

Uber’in açıklamasında şöyle denildi:

“Uber, 2014 yılı itibariyle İstanbul’da hizmet vermeye başlamış ve güvenli ulaşımın popüler seçeneği haline gelmiştir. Türkiye’de 4 milyondan fazla kullanıcı uygulamamızı indirmiş, 12,000 UberXL sürücü ortağı ile 6,000 şirket Uber sayesinde gelir elde etmiştir.

Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul’daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Yolcularımıza Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi ürünlerini sunmaya devam edeceğiz.

Uber olarak Türkiye’ye olan bağlılığımızı koruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve tüm ilgili yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.”

ERDOĞAN ‘BİZDE BİTMİŞTİR’ DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde  İstanbul’da esnaf ve sanatkarlara hitap ettiği konuşmasında, “Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yoktur. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir” dedi.