TV 5, Alper Taş'ı konuk eden gazeteciyi işten çıkardı: Toplumsal hassasiyetler...

Saadet Partisi'nin kanalı TV 5'teki programına CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş'ı konuk eden gazeteci Çağlar Cilara, işten çıkarıldı.

TV 5, Alper Taş'ı konuk eden gazeteciyi işten çıkardı: Toplumsal hassasiyetler...

CHP’nin Beyoğlu adayı Alper Taş, Saadet Partisi’nin kanalı TV5’te yayınlanan Gündemdekiler programına konuk oldu.

Alper Taş programda eşcinsellerin haklarından söz etmiş ve “’Yaratılanın severiz Yaradan’dan ötürü. E noluyor o zaman LGBTİ’lere. Niye bu kadar öfke duyuyorsunuz. Onlar da Allah’ın yarattığı kul. Öyle yaratmış. Ne onların suçu? Madem inancınızın gereği, Allah insanları çeşit çeşit yarattı diyorsunuz. E onların tercihleri sonradan oluşmuş bir tercih değil ki. Sonuç itibarıyla onlar öyle bir cinsel dürtüyle bir kimlik edinmişler. Yani insan özel olarak, bilinçli bir tercihle o yola girmiyor ki. Doğasında olan bir şey.” demişti.

Ancak kanal yönetiminin bu sözlerden rahatsız olması üzerine programın yayınına son verdiği öğrenildi. Kanaldan yapılan yazılı açıklamada, programda sarfedilen sözlerin “toplumsal hassasiyetlere aykırı olduğu ve kanalı hiçbir şekilde bağlamayacağı” vurgulanırken, “algı operasyonu”na fırsat vermemek adına programın kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

Kararla ilgili Cilara da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“TV5 macerası da bitti. Türkiye’de gazeteciler siyasi kutuplaşmanın, kavganın, gürültünün arasında kalıyor. Ben sorumu sorarım, haber çıkarırım, 8 yılda 3 binin üzerinde program yaptım. On binin üzerinde programlarımdan haber çıktı. Soru sormaya devam edeceğim merak etmeyin.”