TÜSİAD 'Maocu' oldu!

Çin Halk Cumhuriyeti'nin ve Çin Komünist Partisi'nin kurucusu Mao Zedong, TÜSİAD'ın Çinli patronlara işbirliği çağrısına malzeme edildi.

TÜSİAD 'Maocu' oldu!

Patron örgütü TÜSİAD ve Dostluk Grubu işbirliği ile Çin’in Shaanxi Eyaleti’nden Türkiye’yi ziyaret eden üst düzey hükümet ve patron temsilcilerinden oluşan heyetin katılımıyla “Türkiye – Çin İş Forumu” düzenlendi.

Açılış konuşmasını TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kaleağası’nın gerçekleştirdiği etkinlikte daha sonraki konuşmalardan birinde ise Mao Zedong sürprizi (!) yaşandı.

Kürsüye çıkan TÜSİAD Üyesi ve Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı, konuşmasının son bölümünde tarihsel bir döneme de vurgu yapmak istediğini belirtip “1934 yılında başlayan uzun yürüyüşle devrimci Mao Zedong ve beraberindekiler, 370 günde tüm Çin’i Batı’dan Doğu’ya 12 bin 500 kilometre boyunca yürüyerek katetti. Yürüyüş süresince savaşmış ve Çin’de hakimiyet kazanmışlardır. Uzun Yürüyüş, Çin’in esaretten kurtuluş savaşıdır. Şimdi diyorum ki Çinli dostlarımızla el ele verelim, birlikte yürüyelim ve birlikte kazanalım.” dedi.

Avcı, sözlerini Mao’yla bitirirken “Yine büyük lider Mao’nun dediği gibi, 100 çiçek açsın, 100 düşünce akımı birlikte yarışsın” diyerek teşekkür etti.

Avcı o anların görüntülerini yine Mao’nun sözünü not düşerek bir de sosyal medya hesabından paylaştı: