TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den mobbing itirafı: 'Kim olduğumu biliyor musun?'

Son dönemde kurumda yapılan tasfiye ve torpil iddialarıyla gündeme gelen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’de (TUSAŞ / TAI) bazı çalışanların diğer çalışanlara “Beni şirkete genel müdür aldı, kim olduğumu biliyor musun” gibi sözlerle baskı yaptığı, kurum içinde psikolojik bezdirme (mobbing) uygulamaları olduğu bizzat Genel Müdür Temel Kotil tarafından kabul edildi. Kotil tarafından çalışanlara gönderilen mesajda bu sözlere “prim verilmemesi" istendi.

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den mobbing itirafı: 'Kim olduğumu biliyor musun?'

Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasının ardından 2016’da TUSAŞ / TAI Genel Müdürlüğü’ne atanan Kotil, kurumda “torpille ve liyakate uygun olmayan” atamalar yaptığı, yakın akrabalarının da bu kurumda çalıştığı haberleriyle gündeme gelmişti. airporthaber’in Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, geçen ay kurumda çalışan ve Kotil ile aynı soyadına sahip kişilerin bulunduğu bir listeyi sosyal medya hesabından paylaşmış ve “TAI’yi Temel Kotil ailesi zapt etmiş” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet’ten Hüseyin Hayatsever’in haberine göre; kurum içinde Kotil’in yaptığı atamalar nedeniyle yaşanan sorunlar, bizzat Kotil’in çalışanlara gönderdiği yeni yıl kutlama mesajına da yansıdı. Gönderilen mesajda “TUSAŞ’lılar olarak kendimize daha mutlu bir çalışma ortamı oluşturmak zorundayız” diyen Kotil, tüm çalışanların bir sorun yaşadığında kendisini cep telefonundan arayabileceğini belirtti.

Mesajında “Üzülerek belirtmeliyim ki son zamanlarda birçok çalışanımız kendini iyi hissetmiyor. Burada birinci amirlere önemli görevler düşmektedir” ifadelerini kullanan Kotil, çalışanların birbirlerine “eşit ve adil” muamele etmesini istedi ve “Mobbing diye nitelendirdiğimiz psikolojik bezdirme taktikleri bütün şirketlerin sonunu getirir” dedi.