TUS soruları çalındı mı?

CHP Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sorularının çalındığı şüphelerini dile getirdi.

TUS soruları çalındı mı?

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sorularının ÖSYM tarafından sınava giren adayların erişimine açılmadan önce internet ortamında dolaşıma sokulmasını Meclis gündemine taşıdı, ‘TUS soruları çalındı mı?’ sorusunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sorularının sızdırıldığı iddialarının açığa çıkarılması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın harekete geçmesi gerektiğini de belirtti.

24 Şubat’ta gerçekleştirilen TUS sorularının ÖSYM tarafından adayların erişimine açılmadan önce sınavda sorulan 240 sorunun tamamının eksiksiz ve sınavda yazılan şekliyle internet ortamında dolaşıma sokulmasının sınav güvenliğini ortadan kaldırdığını belirterek, “Bu durum sınava gölge düşürmüştür. Milli Eğitim Bakanlığı gerek adli gerekse idari bir soruşturma açarak bu iddialara cevap vermelidir” dedi.

Sorularının sızdırıldığı iddialarının kaygı verici olduğunu belirten Kasap, “Piyasada TUS DATA-TUS Hazırlık gibi bilimsel toplantı merkezleri adı altında dershanecilik faaliyeti yürüten kurumlarında bu sorulara dair paylaşımda bulunduğu iddiaları doğru mudur? Tıpta Uzmanlık Sınavı sorularının öncesinde sızdırıldığı ile ilgili iddiaların ve şüphelerin giderilmesi için Bakanlık olarak konu ile ilgili adli ve idari bir soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.