Türkiye'nin en büyük gübre üreticisi Toros Tarım'da işçiler greve başladı

Mersin'de bulunan Toros Tarım'da şirket yönetimiyle toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı.

Türkiye'nin en büyük gübre üreticisi Toros Tarım'da işçiler greve başladı

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu 2017 listesinde 63’üncü sırada bulunan Toros Tarım’da toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler grev başlattı.

Şirketin Adana ve Mersin şubelerinde örgütlü olan Petrol-İş tarafından yapılan açıklamada, “Sendikamızın yıllardır örgütlülüğünü sürdürdüğü Toros Tarım işletmesinde aylardır devam eden müzakerelerden sonuç alınamaması üzerine bu sabah greve çıkıldı. Adana ve Mersin şubelerimizin örgütlü olduğu Toros Tarım işletmesinde çalışan 204 üyemiz bulunuyor. Sendikamız ile Toros Tarım yönetimi arasındaki pazarlıklar uzun bir süredir devam ediyordu. 26 Mart Salı günü başlayan son müzakere görüşmeleri 27 Mart sabahının ilk saatlerine kadar devam etti. Ancak özellikle ücret konusunda uzlaşı sağlanamaması müzakere görüşmelerinin tıkanmasına neden oldu. Görüşmelerde sonuç alınamaması üzerine Toros Tarım’a bağlı Ceyhan ve Mersin/Akdeniz işyerlerine coşkulu bir şekilde greve başlandı” denildi.

Tekfen Grubu’na ait olan Toros Tarım’ın, Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi olduğu biliniyor.