Türkiyeli işçiler Tebük'te greve başladı

Suudi Arabistan'ın Tebuk şehrinde Baytur'un otel şantiyesinde çalışan işçiler ücretlerinin ödenmemesine ve kölelik koşullarına karşılık iş bırakma eylemine başladı.

Türkiyeli işçiler Tebük'te greve başladı

Suudi Arabistan’ın Tabuk (Tebük) şehrinde inşaat firması Baytur’un bünyesinde yapılan otel inşaatında çalışan Türkiyeli işçiler, ücretlerinin ödenmemesi ve insanlık dışı çalışma koşulları nedeniyle iş bıraktı.

Yaşanan sürece ilişkin konuşan bir işçi, patronun kendilerini hiçbir şekilde önemsemediğin ve suçu taşeron şirketlere atmaya çalıştığını dile getirip “İşçinin hiçbir hakkı yok, işçinin eylem hakkı da yok. Sadece ‘Gidin çalışın yoksa sizi cezalandırırız’ diye tehdit var.” dedi. Tehdide rağmen geri adım atmayacaklarını belirten işçi, “Bütün arkadaşlarımızla buradayız boyun eğmiyoruz” diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

İnşaat ve Yapı İşçileri (İYİ-SEN) işçilerin eylemine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

BAYTUR’DA GREV

Suudi Arabistan’ın Tabuk kentinde Baytur firmasında çalışan inşaat işçileri grevde.

Memleketini ve ailesini ekmek parası kazanmak için geride bırakan yüzlerce inşaat işçisi arkadaşımız birikmiş ücretleri ödenmediği ve kölelik koşullarında çalıştıkları için bugün şantiyede iş bıraktı.

Sendikamıza ulaşan işçi arkadaşlarımız aylardır ücretlerini alamadıklarını insanlık dışı koşullarda çalıştıklarını belirttiler.

Gurbette çalışan inşaat işçisi arkadaşlarımızın talepleri derhal karşılanmadır.

Sendikamız tüm işçi arkadaşlarımız haklarını alana kadar sürecin takipçisi olacaktır.

İnşaat işçisi köle değildir!

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

İletişim:05069894954

Baytur’un otel inşaatında işçiler daha önce de aynı sebeplerle iş bırakarak eylem yapmıştı: