'Türkiye, Suriye ordusunun her karış toprağını militanlardan geri alacağını bilsin'

Suriye Dışişleri, "Türkiye, Suriye ordusunun her karış toprağı militanlardan geri alacağını bilsin" açıklaması yaptı.

'Türkiye, Suriye ordusunun her karış toprağını militanlardan geri alacağını bilsin'

İdlib’in militanların kontrolünde kalmaya devam etmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, ‘Türkiye, Suriye ordusunun her karış toprağını militanlardan geri alacağını bilmeli’ dedi.

Sputnik’in haberine göre, Lübnan’da yayın yapan El Mayadin televizyonuna konuşan Mikdad, “Türkiye’nin desteğini alan militanların Suriye topraklarının bir kısmını ellerinde tutması bizim için kabul edilemez” diye konuştu.

Hükümet güçlerinin Suriye topraklarının her santimetresini yeniden kontrolü altına alacağını kaydeden Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad, “Türkiye, Suriye hükümetinin ve ordusunun her karış toprağı savaşarak geri alma konusunda tamamen kararlı olduğunu bilsin” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriyeli topçu birliklerinin, bugün Hama’daki militanlara ait üsleri vurduğunu duyurdu.

Hama’nın Kfar-Nebuda, Eş Şeriya, Tel Havvaş ve El Huveys bölgelerinde faaliyet yürüten El Nusra militanları kayıp verirken örgütün Suriyeli güçlerin kontrolü altındaki barışçıl kasabalara saldırıları düzenlediği komuta merkezleri ve cephe hatları da imha edildi.