Türkiye Komünist Hareketi: Anadolu Ajansı Genel Müdürü derhal görevden alınmalıdır

Türkiye Komünist Hareketi'nin açıklamasında seçim sonuçlarına ilişkin veri akışını durduran AA Genel Müdürü'nün derhal görevden alınması ve hakkında soruşturma açılması talep edildi.

Türkiye Komünist Hareketi: Anadolu Ajansı Genel Müdürü derhal görevden alınmalıdır

Türkiye’nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı’nın (AA) 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin veri akışını kasıtlı şekilde kesmesine Türkiye Komünist Hareketi’nden (TKH) sert tepki geldi.

TKH’nin yazılı açıklamasında AA’nın veri akışını durdurmasının büyük bir skandal olduğu belirtilirken, YSK Başkanı Sadi Güven’in “AA verileri benden almıyor” açıklamasına dikkat çekilerek, ajansın üzerindeki şaibenin daha da arttığı ifade edildi.

Açıklamada, “AKP’nin aparatı” haline geldiği belirtilen kurumun genel müdürünün derhal görevden alınması ya da istifası ve hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.

Açıklama şöyle:

ANADOLU AJANSI MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMALIDIR

1 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını basına ve kamuoyuna aktaran Anadolu Ajansı’nın seçim akşamında veri akışını durdurması bir devlet kurumunun ciddiyetini ve bir basın kurumunun tarafsızlığını ortadan kaldıran büyük bir skandaldır.

Ama bundan daha önemlisi halkın iradesini yok sayarak devlet kurumu olan Anadolu Ajansı’nın bir manipülasyon aracına dönüştürülmek istenmesi büyük bir suçtur.

Yüksek Seçim Kurulu’nun, Anadolu Ajansı’nın seçim verilerini kendilerinden almadığını beyan etmesi ise Anadolu Ajansı üzerindeki şaibeyi daha da kuvvetlendirmektedir.

Siyasi iktidarın aparatı haline dönüştürülen Anadolu Ajansı’nın Genel Müdürü derhal görevden alınmalı ya da istifa etmelidir. Halkın iradesini manipüle etmeye çalışan Anadolu Ajansı yönetimi ve sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ