Türkiye Komünist Hareketi: ABD destekli darbe girişimine karşı Venezuela halkının yanındayız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ABD ve sonrasında bir dizi ülkenin Venezuela'da ABD yanlısı Juan Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanımasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Türkiye Komünist Hareketi: ABD destekli darbe girişimine karşı Venezuela halkının yanındayız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ABD ve sonrasında bir dizi ülkenin Venezuela’da ABD yanlısı Juan Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanımasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yaşananların Maduro yönetimine karşı yeni bir komplo olduğunun açık göstergesi olduğunun altı çizilirken “Chavez’in açtığı yolda önemli bir kazanım olan Bolivarcı devrim her türlü eksiğine rağmen emperyalizme karşı bir yönetim olarak görülmeli ve sahip çıkılmalıdır.” denildi.

Açıklama “Venezuela ülkesine, Venezuela halkının iradesine ve meşru yönetimine karşı girişilen bu müdahale sivil görünümlü, emperyalizm planlı ve destekli bir darbe girişimidir.” ifadeleriyle son buldu.

TKH açıklaması şöyle:

Emperyalizm Venezuela’dan elini çek!

20 Mayıs’ta %68 oyla Venezuela Devlet Başkanlığı seçimlerini ilk turda kazanan Maduro’ya karşı emperyalizmin tarafından yeni bir plan devreye sokulmuştur. Venezuela Ulusal Meclis Başkanı’nın kendisini “devlet başkanı olarak” ilan etmesi ve hemen ardından ABD emperyalizmi başta olmak üzere bir dizi işbirlikçi ülke yönetiminin de bu “ilanı” tanıması, ortada aylardır devirmeye çalıştıkları Maduro yönetimine karşı yeni bir komplo olduğunun açık göstergesidir.

Chavez’in açtığı yolda önemli bir kazanım olan Bolivarcı devrim her türlü eksiğine rağmen emperyalizme karşı bir yönetim olarak görülmeli ve sahip çıkılmalıdır. Son 20 yılda kamulaştırma ve işçilerin yönetime daha fazla katılımı için verilen mücadele, Venezuela sağı, faşistleri ve emperyalizm tarafından farklı provokasyonlarla kesintiye uğratılmaya çalışılmaktadır.

Dünya tarihi emperyalizmin bu tür komploları, provokasyonları, darbeleri ve gizli operasyonlarıyla doludur. Ülkemizden ve bölgemizden de tanıdığımız emperyalist müdahale, bu kez Venezuela’da hayata geçirilmeye çalışılmaktadır.

Venezuela ülkesine, Venezuela halkının iradesine ve meşru yönetimine karşı girişilen bu müdahale sivil görünümlü, emperyalizm planlı ve destekli bir darbe girişimidir.

Emperyalizm Venezuela’dan elini çek!

ABD destekli darbe girişimine karşı Venezuela halkının yanındayız!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

Merkez Komitesi
24 Ocak 2019