Türkiye, G20'de ikinci çeyrekte en fazla küçülen ülke oldu

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından bugün yayımlanan bir rapora göre, Türkiye bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla G20 ülkeleri içinde en fazla küçülen ülke oldu.

Türkiye, G20'de ikinci çeyrekte en fazla küçülen ülke oldu

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından bugün yayımlanan bir rapora göre, Türkiye bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla ekonomisi en fazla küçülen ülke oldu.

Rapora göre, Türkiye’nin Gayri Safi Milli Yurt İç Hasılası (GSMYİH), bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın ikinci çeyreğine oranla yüzde 1,4 geriledi. G20 içinde ikinci çeyrekte Türkiye ile birlikte İtalya’nın ekonomisi de yüzde 0,1 daraldı.

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın ilk çeyreğine oranla yüzde 6,4 oranında daralma yaşayan Arjantin ile ilgili ikinci çeyreği içeren bilgiler ise bu raporda yer almadı.

G20 genelinde geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 olan ekonomik büyüme, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,9 olarak kayıtlara geçti.

Rapora göre, geçen yılın ikinci çeyreğine oranla, bu yılın ikinci çeyreğinde en fazla büyümeyi yüzde 6,2 ile Çin gerçekleştirdi.

Bu yılın ilk çeyreğine oranla Türkiye’nin büyümesi ise yüzde 1.6’dan ikinci çeyrekte yüzde 1,2’ye düştü. G20 genelinde ise ilk çeyrekte yüzde 0,8 olan ortalama büyüme, ikinci çeyrekte yüzde 0,7’ye geriledi.