Türkiye, ABD'nin YPG'ye silah transferini gerçekleştirdiği sınır kapısını vurdu

Türkiye, ABD'nin YPG'ye silah ve mühimmat transferini gerçekleştirdiği, Irak sınırında bulunan Semalka Sınır Kapısı'nı uçaklar ve toplarla vurdu.

Türkiye, ABD'nin YPG'ye silah transferini gerçekleştirdiği sınır kapısını vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), ABD’nin YPG’ye tırlarla yaptığı silah ve mühimmat sevkiyatının ana geçiş noktalarından olan Semalka Sınır Kapısı’nı vurdu.

Kısa süre önce hava kuvvetleri ve topçu kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda YPG militanının öldüğü ve yaralandığı belirtildi. Yerel kaynaklar sınır kapısı çevresinde hasarın meydana geldiğini ifade ediliyor. Bölgeden çekilen videoda bombardıman anı kameralara yansıdı.

Semalka Sınır Kapısı, Kuzey Suriye’de YPG kontrolü altında bulunan bölgeyi Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nin kontrolündeki bölgeye bağlıyor. Sınır kapısı, ABD’nin YPG’ye silah transferleriyle gündem olmuştu.

Suriye merkezli Al Mayadeen TV, TSK’ya ait savaş uçaklarının Malikiye kenti ve kentin kırsalı üzerinde uçuşlar gerçekleştirdiğini duyurdu. Yine Al Mayadeen de Malikiye’deki YPG noktalarının vurulduğunu ve YPG’den kayıplar olduğunu yazdı.