Türkeş'in oğlundan Mansur Yavaş'a destek

Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, "Mansur Bey bize babam Alparslan Türkeş'in emaneti zaten. Kendisini çok eskiden beri tanıyoruz. Kendisi hiç çizgisinden sapmamış bir ülkücü, ben de Alpaslan Türkeş adına kendisine vefa gösterme adına buradayım. Alparslan Türkeş'in adını yasaklayanlara inat kendisinin yanındayız" diye konuştu.

Türkeş'in oğlundan Mansur Yavaş'a destek

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’a ülkücü camiadan destek geldi.

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, öldürülen eski Bakan Gün Sazak’ın oğlu Servet Sazak, Yılma Durak ve Prof. Dr. İskender Öksüz, Mansur Yavaş’a destek açıklaması yaptı.

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Mansur Yavaş, ülkücü camiadan isimlerle düzenlenen bir yemekte buluştu ve desteklerini aldı.

Yemekte Yavaş’a desteklerini ileten MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, “Mansur Bey bize babam Alparslan Türkeş’in emaneti zaten. Kendisini çok eskiden beri tanıyoruz. Kendisi hiç çizgisinden sapmamış bir ülkücü, ben de Alpaslan Türkeş adına kendisine vefa gösterme adına buradayım. Alparslan Türkeş’in adını yasaklayanlara inat kendisinin yanındayız” diye konuştu.

Gazete Duvar‘ın aktardığı habere göre, öldürülen eski Bakan Gün Sazak’ın oğlu, MHP eski Milletvekili Süleyman Servet Sazak ise yemekte şöyle konuştu:

“Daha önce söyledim zaten Mansur Bey’le beraber olduğumu. Burada olmamın ötesinde bir olay var, bugün ülkücü irade burada, en önemlisi bu. Birilerinin ülkücü irade dediği şey işte bu manzara, dolayısıyla ülkücü irade Mansur Bey’le beraberdir ve Mansur Bey’i CHP’nin adayı olarak çok ciddi bir şekilde destekliyoruz.”

Ülkücü camiadan Yılma Durak, “Mansur Yavaş’ın Ankara’yı kazanmasıyla sadece Ankara bir kazanç sağlamıyor, bu ülkücü hareketin de bir başarısı olacak. İlk defa Türkiye’de de ülkücü hareket bir başarıya da imza atmış olacak” dedi.

Prof. Dr. İskender Öksüz ise, “Mansur Bey’i çok eksiden beri tanıyorum. Bu üçüncü adaylığı. Bu sene kazanacak inşallah. Biz de destekliyoruz kendilerini” diye konuştu.

‘Bu sefer trafolara kedi falan giremeyecek’

Mansur Yavaş ise buluşmada şu ifadeleri kullandı:

“Seçimi hep birlikte kazanacağız. Bu sefer trafolara kedi falan giremeyecek. Çünkü öyle bir fark geliyor ki anketlerde, bırakın kediyi, fil soksalar fark etmeyecek. Bunu nereden anlıyoruz, iftira atmalarından anlıyoruz. Tertemiz insanlara karşı, hüküm giymiş sanığı yanlarına alarak mağdurlara iftira atıyorlar, alıştık. İftira atarken bütün kanallar açık, ancak savunma yaparken hepsi ölü taklidi yapıyor. Hiç umurumda değil. Sizin bana güvenmeniz önemli. Allah’ın izniyle, sizlerin desteği ile sandıklardan öyle bir sonuç çıkacak ki; şaşkına uğrayacaklar. Hayatlarında görmedikleri mağlubiyeti Ankara’da tadacaklar, göreceksiniz.”

Mansur Yavaş, program sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Vallahi koşturuyoruz son ana kadar da koşturacağız. Ankara’da ulaşmadığımız kimse kalmasın diye, yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi. Ülkücülerin desteğinin kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Yavaş, “Mutluyum tabi, geçen dönemde desteklemişlerdi. Önemli olan bana güvenmeleri. İnşallah ben de onların güvenini boşa çıkartmayacağım. Ankara hak ettiği başkent olacak” ifadelerini kullandı.