Türk Telekom: Siber saldırı durduruldu

Türk Telekom, siber güvenlik uzmanlarının "saldırı"yı durdurduğunu duyurdu.

Türk Telekom: Siber saldırı durduruldu

Geçtiğimiz gün Türk Telekom ve Garanti Bankası’nın da aralarında olduğu çok sayıda şirketin internet sitelerine erişim zorluğu yaşandı.

“Siber saldırı”dan kaynaklandığı belirtilen durumla ilgili Türk Telekom’dan bir açıklama yapıldı.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, konuyla ilgili şu sözleri kaydetti:

“Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık.

Saldırı, Türkiye’nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur.

Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir.

Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşlar da bildiğimiz kadarıyla gereken çalışmaları yürütmektedirler.”

Garanti Bankası ise resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada internet trafiğinde meydana gelen yavaşlığı kabul ederken, sorunun nedeni olarak “yoğun internet trafiği”ni gösterdi.