Türk-İş grev kararı astı, başkanlar 'yasal mecburiyet, amacımız grev değil' dedi

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay işçilerin hakları için greve gitme kararıyla ilgili düşüncesini "Greve çıkalım, iş yerini, ülkeyi sıkıntıya sokalım düşüncesinde değiliz.” diyerek özetledi.

Türk-İş grev kararı astı, başkanlar 'yasal mecburiyet, amacımız grev değil' dedi

Hükümet ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine Darphane ve Eti Maden’de çalışan kamu işçileri grev kararı aldı.

Türk-İş’e bağlı Basın-İş Sendikası Beşiktaş’taki Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne grev kararını astı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Basın-İş Sendikası Genel Sekreteki Ahmet Özbakır, hükümetin kendileri için ekonomik krizde yeterli önlem almadığının altını çizerek, “Bizler hayat pahalılığı ile boğuşurken, aynı dönemde krizdeyim diyen işverenin, bankacının, müteaddidin, ihracatçının imdadına koşanlar, ağzını açıp da kamu işçisi, memuru, emeklisi enflasyon karşısında mağdur oldu, işçilerimize de bakalım demedi” ifadelerini kullandı.

Özbakır yazılı açıklamasında grevin kendileri için bir amaç olmadığını yasal olarak söz konusu koşullarda greve gitmeleri gerektiğini söyledi. Özbakır yazılı açıklamasını, “Umarız, yöneticilerimiz ve hükümet yetkilileri kulak verir. Grev kararımız hayırlı olsun” diyerek bitirdi.

TÜRK-İŞ BAŞKANI: GREV İSTEMİYORUZ, ASMAZSAK YETKİMİZ DÜŞER

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da grev kararına ilişkin “Kanuni süreç bu şekilde. Asmazsak yetkimiz düşüyor. Ayın 19’unda da darphanede, Eti Maden’de tarımda 30 bine yakın arkadaşımız greve çıkmak mecburiyetinde. Greve çıkalım, iş yerini, ülkeyi sıkıntıya sokalım düşüncesinde değiliz.” diye konuştu.