Türk-İş 'grev' dedi: Başka çare yok, hiç uzatmayın...

Kamuda çalışan 200 bin işçinin zam görüşmeleri için bugüne kadar toplu sözleşme masasına oturmayan iktidara Türk-İş’ten ‘grev’ uyarısı geldi.

Türk-İş 'grev' dedi: Başka çare yok, hiç uzatmayın...

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, iktidarın aylardır işçiyle masaya oturmadığını, üstelik işçiyi muhatap dahi almadığını belirterek, “Sendikalarımızın önemli bir bölümünün görüşmeleri tamamlandı, uyuşmazlık sürecine girildi. 60 günlük yasal süresi dolan tüm sendikalarımıza ‘grev kararı alın, hiç uzatmayın’ çağrısı yapacağım” diye konuştu.

Kamu işyerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde ‘muhatap’ sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Atalay, kamu kurumlarındaki yetkili sendikaların ocak ayından bu yana sırayla görüşmelere başladığını ve her birinin zam ve sosyal haklara ilişkin tekliflerini ilettiklerini belirtirken, buna karşılık kamudan bugüne kadar hiçbir karşı teklif gelmediğini bildirdi.

İktidara “Benim sözleşmemi bitirin arkadaş! Neyi bekliyorsunuz?” çağrısı yapan Atalay, “Sendikalarımıza, kimin günü dolduysa, hiç uzatmayın hemen grev kararı alın diyeceğim. Başka çare görünmüyor” dedi.

“KIDEME DOKUNULURSA 81 İLDE TOPLANIRIZ”

Kıdem tazminatı konusunda mevcut uygulamanın devam etmesini istediklerini de belirten Atalay, “Bir durgunluk var. Ancak geriye çektiklerini sanmıyorum. Bir hazırlık yapıyorlardır. İçimize sinmeyen bir şey olursa 1 Mayıs’ta Kocaeli’de 100 bin kişi ile yaptığımız mitingi 81 ilde yaparız” dedi.