Türk-İş Başkanı: Olumsuz bir şeyler yaparlarsa 2 saatte 1 milyon üstünde kişi toplarız

Türk-İş Başkanı Atalay, "Kıdem tazminatı 17 milyonu ilgilendiriyor. Kıdemle ilgili olumsuz şeyler yapmayın. Olumsuz bir şeyler yaparlarsa 2 saatte 1 milyon üstünde kişi toplarız." dedi.

Türk-İş Başkanı: Olumsuz bir şeyler yaparlarsa 2 saatte 1 milyon üstünde kişi toplarız

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk-İş 23. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Atalay, 10 Aralık’ta gerçekleşecek ikinci toplantı için ”2 bin 578 TL’nin altında bir ücreti kabul etmeyeceğiz. Kemal Bey 2.600 dedi. Bizimkine yakın. Bu rakamın altında olursa bize getirmeyin. O masada oturmayız.” ifadelerini kullandı.

Kendisine zaman zaman yapılan “işçiyi sattı” ithamlarına yanıt veren Atalay, “Ülkeyi Amerika’daki sattı, ülkeyi Almanya’da bir gazeteci var ya Amerikan bayrağına sarılıp yatıyor o sattı. Belçika’daki Hollanda’daki sattı. Bu ülkeyi satan alçaktır. Sizin başınızı aşağı düşürecek bir başkanının varsa ona güvenmiyorsanız sahip çıkmayın. Bunlarla tek başıma mücadele edemem. Tank Palet ile ilgili olanları takip ediyoruz. Eskisi gibi kalması gerekiyordu. İşçi arkadaşlar, A’dan Z’ye araştırın, başınızı aşağı düşürecek başkan kimse yakasını tutun, güvenmiyorsanız Allah aşkına bana sahip çıkmayın. Sahip çıkacaksanız annenin evladı gibi. dedi.

Kıdem tazminatı ile ilgili konuşan Atalay, “Kıdem tazminatı 17 milyonu ilgilendiriyor. Kıdemle ilgili olumsuz şeyler yapmayın. Olumsuz bir şeyler yaparlarsa 2 saatte 1 milyon üstünde kişi toplarız. Bizler 4 milyonluk aileyiz. Biz bu ülkenin sigortasıyız. KİT’lerde çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınacağına dair söz verildi ancak bugüne kadar bir kişi alınmadı.” ifadelerini kullandı.

İşçi, patron ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020’de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti.

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 558 lira 40 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 20 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.