Türk-İş bu yılki 1 Mayıs için üç adres gösterdi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu yıl 1 Mayıs kutlamalarının Diyarbakır, Samsun ya da Edirne kentlerinden birinde yapacaklarını açıkladı.

Türk-İş bu yılki 1 Mayıs için üç adres gösterdi

Milyonlarca emekçi için yaşam koşullarının daha zorlaştığı 2019 yılında Türkiye’nin en çok üyeye sahip işçi konfederasyonu Türk-İş, sınıfın birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı İstanbul ve Ankara’dan uzaklara taşıyacak.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu yıl 1 Mayıs’ı Diyarbakır, Samsun ya da Edirne kentlerinden birinde kutlayacaklarını açıkladı.

Ankara’daki bir otelde düzenlenen Yol-İş Sendikası 11. Genel Kurulu’nda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs kutlamalarna ilişkin  “1 Mayıs kutlamalarını bu sene Diyarbakır, Samsun, Edirne bu üçünden birinde yapacağız. Ama önceliğimiz Diyarbakır.” ifadelerini kullandı.

TANK PALET ‘ELEŞTİRİ’Sİ: YABANCI SERMAYE GELSİN AMA…

Tank Palet özelleştirmesine dönük tepkilere de değinen Atalay, ‘Yabancı sermaye gelmesin, özel sektör olmasın’ diye bir itirazlarının bulunmadığını söyledi. Atalay, bu konudaki beklentilerinin işçilerin Milli Savunma Bakanlığı bünyesine alınması olduğunu açıkladı.

‘TÜM TARAFLAR YASAYA UYARSA ÖLÜMLER AZALIR’

İş cinayetlerine ilişkin de konuşan Atalay, bu kazalarda hayatını kaybeden işçilerin yüzde 97’sinin örgütsüz iş yerlerinde çalıştığını belirtti. Atalay, iş cinayetlerini önlemek için “yakın zamanda çıkarılan yasaya tüm tarafların uyması halinde” ölüm oranlarının azalacağını savundu.

Kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Atalay, “Türk-İş Genel Kurulu kıdem tazminatına dokunulmasını genel grev sebebi saymıştır” dedi.