Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı, çağrıldığı Ülkü Ocakları binasında bu hale getirildi

Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Metin Öksüz, çağrıldığı Ülküc Ocakları İl Başkanlığı binasında 7-8 kişilik bir grup tarafından feci şekilde darp edildi.

Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı, çağrıldığı Ülkü Ocakları binasında bu hale getirildi

MHP’nin gençlik kolu olan Ülkü Ocakları, Bursa’da eğitim sendikalarına yönelik saldırı dalgası başlattı.

Önceki gün Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’ya, sendika binası çıkışında saldıran saldırganların aynı gün Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Öksüz’ü de ağır şekilde darp ettiği öğrenildi. MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim-Sen’in şube başkanının zorla istifa ettirmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Ülkü Ocakları İl Başkanlığında 7-8 kişi tarafından darp edildiğini açıklayan Öksüz, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi görüp darp raporu aldı.

Saldırının ardından “Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanlığı görevinden istifa etmemi istiyorsunuz” başlığıyla bir bildiri hazırlayan Başkan Öksüz, açıklamasında şunları kaydetti:

“Meşru, hukuki yollardan sonuç alamadığınız için birilerinin talimatıyla kendi mekanınızda pusu kurup canıma kasdediyorsunuz. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın iftira, karalama ve kurguya dayalı bir takım hukuksuz bilgi ve kayıtlarla istifa etmemi istediği süreç; daha sonra tehdit, şantaj ve baskıyla devam etmiş 24 Ekim Perşembe Akşamı Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığına yeni atanan Cahit Özdemir’in beni görüşme maksadıyla Ülkü Ocakları İl Başkanlığına davet etmesi ve Bursa Ülkü Ocaklarında 7- 8 kişilik bir grup tarafından darp edilmemle sonuçlanmıştır.”

“ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYORUM”

Gözüne 8 dikiş atılan ve 7 günlük darp raporu alan Başkan Öksüz, “Burası bir sendika siyasi örgüt değil. Bu şekilde darp edilmem, Türkiye’deki demokrasi adına endişe vericidir. Hayatımdan, endişe ediyor ve öldürülmekten korkuyorum” dedi.

Ülkü Ocakları mensupları dün Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’yı da sendika binası çıkışında pusu atarak hedef almıştı: