TÜPRAŞ'ın Aliağa, Batman, İzmit ve Kırıkkale rafinerilerinde uyarı eylemi

Toplu iş sözleşmesinin 3 yıla çıkarılmak istenmesine tepki gösteren TÜPRAŞ işçileri bugün 08.00-16.00 mesaisi öncesinde 2 saat eylem yaptı.

TÜPRAŞ'ın Aliağa, Batman, İzmit ve Kırıkkale rafinerilerinde uyarı eylemi

Koç Holding’e ait TÜPRAŞ ile işçi temsilcisi Petrol İş Sendikası yönetimi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. 3 yıllık sözleşme ve bazı başlıklarda direten TÜPRAŞ yönetimi ile anlaşamayan Petrol İş Sendikası masadan kalktı.

Sendika üyesi işçiler uyarı eylemi olarak bugün TÜPRAŞ’ın Aliağa, Batman, İzmit ve Kırıkkale rafinerilerinde bu sabah iş durdurdu ve 8.00-16.00 vardiyası öncesinde 2 saat eylem yaptı.

Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, 2 yıllık sözleşme istediklerini belirterek buradan geri adım atmayacaklarını söyledi.

Eş zamanlı yapılan durdurma eyleminde yapılan açıklamalarda, ortaya koyulan uyarıların dikkate alınmadığı takdirde, eylemlerin artarak devam edeceği kamuoyuna duyuruldu.

Görüşmeleri tıkayan başlıklarda sözleşme süresinin yanısıra işveren tarafının vardiya sistemini değiştirmek ve mazeret iznini kaldırmak istemesi ile ücret artış talebini fazla bulması da yer alıyor.