Tuncer Cücenoğlu yaşamını yitirdi

Helikopter, Kızılırmak, Kör Döğüşü gibi eserlerle tanınan tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu yaşamını yitirdi.

Tuncer Cücenoğlu yaşamını yitirdi

Pek çok eseri yabancı dile çevrilen ve yurt dışında sahnelenen yazar Tuncer Cücenoğlu bir süredir mücadele ettiği kanser hastalığı sebebiyle bu sabah kaldırıldığı Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Tuncer Cücenoğlu’nun yeğeni Cem Cücenoğlu, 75 yaşında bulunan amcasının vefatını sosyal medyadan duyurdu. Cem Cücenoğlu attığı tweette “Amcam Tuncer Cücenoğlu’nu kaybettik… Türk Tiyatrosu’nun en önemli oyun yazarlarından biriydi. Aydınlık bir Türkiye için kalemini ustaca konuşturan insan! Artık yok…” ifadelerini kullandı.

TUNCER CÜCENOĞLU…

Orta öğrenimini Çorum’da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda çeşitli görevler yaptı. 1983’te devlet memurluğundan ayrıldı.

İlk öyküsü lise yıllarında Çorum’da yayınlanan bir günlük gazetede çıktı. Oyunları Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolarda yurt içi ve yurt dışında oynandı.

Cücenoğlu,  Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Edebi Kurul üyeliği, MSM Özel Konservatuvarı “Dramatik Oyun Yazarlığı” öğretmenliği, PEN Yazarlar Derneği üyeliği, Papirüs Yayınevi Tiyatro Bölümü Yönetmenliği gibi görevlerde bulunmuş ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yazarlık yapmıştı. Cücenoğlu’nun oyunları Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Bulgarca, Yunanca, Makedonca, İsveççe, Gürcüce, Urduca, Japonca, Romence, Azerice, Tatarca, Lehçe, Çuvaşça, Sırpça, İspanyolca, Arapça, Farsça’ya çevrilmiş ve bu ülkelerde sergilenmişti.

Tuncer Cücenoğlu, Kadın Sığınağı oyunuyla 2011 yılında 15. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü kazanmıştı.