Tunç Soyer'e İzmir'in komünist adayından yanıt: Saray'a gidip gitmemek psikolojiyle değil, siyaset ve haysiyetle ilgili!

"Benim çok büyük bir rüyam var. Bu rüya Koç Holding’in genel merkezini İzmir’e taşıtmak" diyen CHP'nin İzmir adayı Tunç Soyer'e, Bağımsız Komünist Aday Deniz Tütmez yanıt verdi: Bizim çok gerçek bir hikayemiz var. Emekçileri sömürerek zenginliklerine zenginlik katan Koç, Sabancı, Eczacıbaşı gibi patronların düzenini değiştirmek!

Tunç Soyer'e İzmir'in komünist adayından yanıt: Saray'a gidip gitmemek psikolojiyle değil, siyaset ve haysiyetle ilgili!

İzmir’e holding ve şirketlerin yönetim merkezilerini taşımaktan “çok büyük rüyam” diye bahseden ve Saray’a gitmemeyi “psikolojik bir sorun” olarak niteleyen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e komünistlerden yanıt geldi.

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) desteklediği İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Deniz Tütmez, Soyer’in Saray’a gitmekle ilgili tutumunun “Öylesine değil, bir mesaj verme” amacını taşıdığını belirtirken, “Komünistler sarayın değil, emekçi halkın yoksul mahallelerinin yolunu tutacak” dedi.

Komünistlerin Soyer’in anlattıklarına aksine “çok gerçek bir hikaye”sinin olduğunu kaydeden Tütmez, yaşamı bir avuç zengin için değil herkes için güzelleşmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Tütmez’in sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama şöyle:

“Külliye değil saray. Gidip gitmemek psikolojiyle değil, siyaset ve haysiyet ile ilgili. Bu açıklama da öylesine değil, bir mesaj verme.

Komünistler sarayın değil, emekçi halkın yoksul mahallelerinin yolunu tutacak. ”Saraylara Savaş, Kulübelere Barış” demeye devam edeceğiz.

Bizim çok gerçek bir hikayemiz var. Bu hikaye yıllarca bu memleketin işçilerini, emekçilerini sömürerek zenginliklerine zenginlik katan Koç, Sabancı, Eczacıbaşı gibi patronların düzenini değiştirmek. Ürettiğimiz tüm değerlere el koyan bu sınıfa karşı mücadele etmek.

Bir emekçi düşünün. Çocuğu bilimsel eğitim alıyor. Sağlık Küba’daki gibi dünya çapında. Çeşme, Bodrum gibi güzel yerleri hayatında görmemiş emekçiler sosyalizmde bu hakkından mahrum kalmayacak. Bir avuç zengin için değil, herkes için yaşam güzelleşecek.

Bugüne kadar İzmirli genç çalışmak için İstanbul’a gidiyordu, sosyalizmde kimse işsiz kalmayacak, işsizlik yasaklanacak. Ayrıca memlekette bilimsel çalışmaları, tekellerin kar hırsıyla değil, insanlığın gelişimi için uğraşır halde sürdüreceğiz.

Bu düzen değişecek!”