Tunç Soyer'den babası nedeniyle gelen eleştirilere yanıt, Zeybekci'ye davet

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, 12 Eylül döneminde görev yapan babası Savcı Nurettin Soyer'le ilgili kendisine AKP-MHP ve 'İyi Parti'den gelen eleştirileri yanıtladı.

Tunç Soyer'den babası nedeniyle gelen eleştirilere yanıt, Zeybekci'ye davet

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, 12 Eylül döneminde görev yapan babası Savcı Nurettin Soyer’le ilgili kendisine AKP-MHP ve ‘İyi Parti’den gelen eleştirilere “Bu dönem üzerinden bugüne dair bir şey çıkarmaya çalışmak hiç doğru değil. Bu çok yanlış, eski yaraları kaşımanın hiç bir faydası yok. Bugün yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir kent için uğraşmak gerekiyor. Bunları geride bırakmak lazım” diye yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Tunç Soyer, Kocaoğlu’nun bilgi ve tecrübesinden yararlanacaklarını söyledi.

Soyer, “merkezi siyasetle yerel siyasetin birbirinden farklı olduğunu, merkezde yaşanan kavgalar, itişler, kalkışların tamamen dışında olduklarını ve herkesi kucaklayacak bir çalışma yürüteceklerini” dile getirdi.

“GERİDE BIRAKMAK LAZIM”

Gazetecilerin, ‘İyi Parti’ İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın, “Soyer’in aday gösterilmesi parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır. Babasıyla ilgili açıklama yapmasında fayda var” şeklinde açıklamalarının sorulması üzerine Soyer, şöyle konuştu:

“Bir akılcı rasyonel açıklama bunlar. Yani 12 Eylül dönemi tabi ki çok acılı bir dönem. Tamamen dış güçlerin içinde olduğu bir dönem, darbeye o dönem hepimiz karşı çıktık. Dolayısıyla darbeyle ilgili bir şeyi tartışmanın bir manası yok, yanlıştı. Ama kardeş kanı dökülüyordu, insanlar birbirini boğazlıyordu, öldürüyordu. Çok vahşi, üzücü bir dönemdi. Ama bu dönem üzerinden bugüne dair bir şey çıkarmaya çalışmak hiç doğru değil. Bu çok yanlış, eski yaraları kaşımanın hiç bir faydası yok. Bugün yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir kent için uğraşmak gerekiyor. Bunları geride bırakmak lazım.”

ZEYBEKCİ’YE YEMEK DAVETİ

Soyer, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci’yi de Kemeraltı’nda yemek yemeye davet edeceğini belirterek, “Bugün arayacağım, daveti yapacağım. O zaman cevabı hep beraber duyarız” dedi.