Tunç Soyer: HDP yasal ve meşru bir partidir, bunun üstüne söylenecek bir şey yok

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, ""HDP yasal, meşru siyasi partidir. Bunun üzerine söylenecek başka bir şey yok" dedi.

Tunç Soyer: HDP yasal ve meşru bir partidir, bunun üstüne söylenecek bir şey yok

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, ‘İyi Parti’ İzmir İl Başkanlığı’nı ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin “HDP ile yan yana bulunmayı ve Sur Belediyesini ziyareti nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna karşılık Soyer, şöyle konuştu:

“HDP yasal, meşru siyasi partidir. Bunun üzerine söylenecek başka bir şey yok. Biz Sur Belediyesine hendeklere destek olmak için gitmedik. Türk hukuk sisteminde bir belediye başkanı istifa eder, vefat eder ya da koltuğu boşalırsa onun yerine meclis üyelerinden biri gelir. Bir kanunla kayyum denilen bir şey başlatıldı. Bu, yerel mevzuatın tamamen dışında hukuki olmayan bir kanundur. Bir belediye başkanı olarak böyle bir adım atıldığında buna tepki göstermek, bunun yanlış olduğunu söylemek en demokratik tavırdır. Orada hangi siyasi partiye ait belediye olduğunun hiçbir önemi olmamıştır. Hangi belediye olursa olsun eğer böyle bir muameleyle karşı karşıya kalırsa demokrat bir belediye başkanının yapması gereken budur”.