TÜİK enflasyonu tek haneye indirdi!

TÜİK'e göre enflasyon eylülde yüzde 0.99 artarken, yıllık bazda yüzde 9.26 oldu. Buna göre yıllık enflasyon Temmuz 2017'den beri ilk kez tek haneye inmiş oldu.

TÜİK enflasyonu tek haneye indirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı.

Çarşı pazarda iğneden ipliğe her gün zam üstüne zam gelirken TÜİK’e göre eylül ayı enflasyonu yıllık yüzde 9.26 geldi. Böylece yıllık enflasyon Temmuz 2017’den beri ilk kez tek haneye gerilemiş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son olarak hafta başında yaptığı açıklamada enflasyonun tek haneye düşmesini beklediklerini söylemişti.

GIDA FİYATLARI GERİLEMİŞ

TÜİK’e göre ana harcama grupları itibarıyla 2019 yılı Eylül ayında endekste yer alan gruplardan, giyim ve ayakkabıda yüzde 2,13, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 2,09, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 1,79 ve ulaştırmada yüzde 1,61 artış gerçekleşti. Endeks hesabında yüksek ağırlığa sahip olan gıda fiyatlarında ise 0,60 düşüş yaşandı.

Yine kuruma göre ana harcama grupları itibarıyla 2019 yılı Eylül ayında endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde yüzde 0,53 ve haberleşmede yüzde 0,07 düşüş gerçekleşti.